Părul reflectă starea noastră de sănătate

Acest articol este disponibil și în: English

Părul arată adesea felul în care ne simțim

Sănătatea părului începe cu scalpul, pe care, adesea îl împovărăm cu impurități și cu produse de coafat. Cu toții ne dorim să avem un păr cât mai sănătos, un păr bogat și strălucitor. Da, părul arată adesea felul în care ne simțim. Când părul devine uscat, firav, greu de aranjat, este un semn că ceva nu merge bine în organismul nostru. Aceste probleme ale părului sunt de obicei cauzate de funcția de filtrare insuficientă a ficatului sau o deficiență a micro și macroelementelor.

Persoanele care chelesc încearcă prin tot felul de metode să-și recupereze podoaba capilară. De cele mai multe ori nu se mai poate face nimic. Aceste persoane ar trebui să nu își mai piardă timpul și energia necesare acestui proces. Dragii mei, schimbați-vă atitudinea, nu vă îngrijorați de chelire, sunt milioane de oameni ca voi în lume.

Vă voi spune ceva încurajator, nu lăsați chelia să va deranjeze prea tare, tot ceea ce contează se află în interiorul capului. Sociologii francezi au arătat că femeile asociază chelia la bărbați cu o personalitate prietenoasă și plăcută.

Părul reflectă starea noastră de sănătate
Image from Pixabay

Felul nostru de a gândi are puterea de a influența, ceea ce se întâmplă cu noi și ne determină aspectele bune sau reale ale vieții. Ascultă-ți propriile cuvinte. Dacă observi că exprimi în mod repetat același gând, câteva zile la rând, acesta a devenit modul tău mental. Este important să înțelegem că dereglările organismului nu au doar cauze fizice, ci și psihice. Cu alte cuvinte gândurile noastre, pline de frică, furie, durere, tristețe și răzbunare, ne poate face incapabili să trăim o viață fericită. Părul nostru va arăta exact așa cum ne simțim.

Iubește-ți părul

Îmi place vara, suntem cu toții parcă într-o vacanță continuă. Lumina soarelui ne dă viață, suntem mai optimiști și plini de energie. Iubim soarele, adorăm să stăm la plajă, să ne bronzăm, dar nu este bine să ignorăm efectul devastator pe care îl are și pentru păr.

Este bine să ne protejăm părul purtând eșarfe, pălării și chiar să aplicăm produse pentru păr SPF. Soarele deshidratează părul, ceea ce duce la subțierea sa prematură, reducând și intensitatea culorii.

A sosit anotimpul rece și provocarea de a avea un păr puternic și sănătos rămâne. Urmează sărbătorile de iarnă, cu multe celebrări și ne dorim să fim frumoși să avem un păr sănătos. Iubiți-vă părul și răsfățați-vă la un Spa, unde puteți începe un program de tonifiere și reconstrucție a părului. Puteți foarte bine să creați un Spa la voi acasă. Există o multitudine de rețete excelente pentru un păr sănătos.

Părul strălucitor menținut cu o alimentație sănătoasă

Marea majoritate a oamenilor, cheltuie sume mari pe produse cosmetice care acționează din exterior către interior, care promit că vor acoperi imperfecțiunile și că vor da strălucire părului. Cu toate acestea, alimentele pe care le consumați pot avea un efect mult mai profund asupra părului și a întregului organism.

Detoxifiere cu sucuri naturale
Image from Pixabay

Alimente pentru un păr sănătos

  • Avocado. Stimulează creșterea părului, îngroașă firele, conferă strălucire.
  • Somonul. Este bogat în proteine, acizi grași Omega 3, fier, Vitamina B 12, care fac părul să fie mai strălucitor.
  • Ouăle. Au un rol important în creșterea și menținerea sănătății părului, având un conținut bogat de seleniu și Vitamina A.
  • Legumele. Acestea au un conținut bogat de Vitamina A și C de minerale precum calciu și fier.
  • Fasolea. Are un conținut bogat de proteine și calciu.
  • Nucile. Sunt foarte bogate în zinc și acizi grași Omega 3, care diminuează căderea părului și îl fac mai strălucitor.
  • Lactatele. Sunt o sursă importantă de calciu, Vitamina D și magneziu, care ajută la creșterea părului.

Cosmetica părului

Eu folosesc cu mult succes Elvive Extraordinary Oil de la L’Oreal Paris. La fel și masca pentru păr, uleiul, spuma pentru coafat etc. Înainte să-mi șamponez părul cu 1/2 oră sau chiar 1 oră, când simt nevoia, îmi apilic o mască naturală pentru păr. Vă voi da și vouă câteva rețete naturale, destul de simple pe care le puteți încerca acasă la voi.

  • Masca pentru păr: 1 gălbenuș de ou, 2 linguri ulei de măsline, 2 lingurițe de miere. Amestecă ingredientele, apoi aplică conținutul pe scalp, după care acoperă-l cu folie. După 1/2 oră, spală-ți părul cu un șampon hrănitor. Această mască este un balsam grozav.
  • Mască pentru păr: 2 gălbenușuri, 6 lingurițe de ulei de cocos. Se omogenizează și se aplică pe scalp, masându-l ușor cu degetele. Acoperim capul cu o folie timp de 20-30 minute. Clătim cu apă caldă folosind un șampon hrănitor.
  • Mască pentru păr: 1 banană, un gălbenuș, 2 lingurițe de miere, 5 linguri ulei de măsline, 1 linguriță de smântână. Se amestecă bine, până când se obține o textură omogenă, se aplică pe scalp și se lasă 30 de minute. La fel, clătim părul cu apă călduță, folosind un șampon hrănitor.
Părul reflectă starea noastră de sănătate
Image from Pixabay

Tonice capilare:

  • Zeama de lămâie adăugată în ultima apă de spălat conferă părului suplețe și strălucire.
  • Strugurii ,, camuflează” încărunțirea părului. Se fierb 4 g sulfat de fier în 250 ml vin roșu. Apoi se pieptănă părul cu pieptănul umectat în această soluție timp de 15-20 minute pe zi, 15-20 de zile, apoi se continuă de două ori pe săptămână.
  • Ardeiul iute, stimulează circulația sangvină prin acțiunea puternic revulsivă, ducând la o tonicitate mai bună la nivelul firului de păr. Acesta este un excelent tonic capilar. Se prepară o tinctură din 20 g ardei iute, macerat 7-8 zile în 100 ml alcool. Aveți grijă să feriți ochii!
  • Năsturelul și părtunjelul sunt excelente tonice capilare. Se fac fricțiuni cu suc proaspăt și decocturi concentrate (2 linguri de frunze la cană).
  • Prazul dă reflexe frumoase pentru părul brun. Se face un decoct concentrat de 200 g la litru cu care se clătește părul.
  • Urzicile, frunzele de Mesteacăn, rădăcinile de Brusture și Iarba mare sunt bine cunoscute ca tonice capilare. Spălarea părului o dată pe săptămână, cu un decoct din 250 g frunze și rădăcini, la 1 litru apă, lăsând să fiarbă la foc mic în vas bine închis, timp de 1/2 oră. Se pot adăuga 1-2 linguri de oțet. Se fac fricționări energice din acest decoct cu frunze de Urzică, frunze de Mesteacăn, rădăcini de Brusture și Iarbă mare, în părți egale, 3 linguri la 0,5 litri apă.

Există mult mai multe rețete pentru un păr sănătos. Important este să acționăm! Și cel mai important lucru schimbați-vă modul de a gândi. Fi-ți pozitivi și părul vostru va străluci!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...