Pavlova cu afine

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă pavlova cu afine

Vă propun să pregătim împreună pavlova cu afine (puteți alege orice alte fructe de pădure). Acestă rețetă simplă de pavlova cu afine, poate fi un desert ideal pentru familie sau prieteni.

Pavlova cu afine
Image from Pixabay

Ingrediente pentru pavlova cu afine

Avem nevoie de: 4 albușuri de ouă mai mari, puțină sare, 1/2 lingură oțet alb, 3/4 ceașcă și 2 linguri zahăr, 1 lingură amidon, 1/2 linguriță praf de vanilie, 1 ceașcă frișcă, o ceașcă și jumătate afine (și încă multe altele pentru decor).

Mod de preparare

Încălzim cuptorul în prealabil. Amestecăm cu mixerul albușurile, sarea și oțetul într-un bol, până ce se transformă într-o spumă tare. Apoi mixăm 3/4 ceașcă de zahăr și amidon și adaugăm treptat compoziția peste spuma din albușuri, amestecând continuu până se omogenizează. Adăugăm vanilia și amestecăm în continuare până ce crema stă „țeapănă”.

Așezăm hârtie de copt într-o tavă și punem pe ea compoziția pe care o porționăm în prealabil cu lingura. Lăsăm la copt cam 10 minute, dăm focul mai mic și lăsăm în cuptor pentru încă o oră. Nu scoatem bezelele imediat după ce s-au copt, ci le lăsăm la răcit în cuptor încă o oră, ținând ușa cuptorului ușor deschisă.

Pavlova cu afine
Image from Pixabay

Între timp, combinăm frișca și restul de zahăr. Într-un alt castron, sfărâmăm afinele cu o lingură ca să lase suc. Le putem încorpora apoi în frișcă sau folosim ca topping peste bezele și frișcă. Distribuim cât mai egal frișca și adăugăm afinele. Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...