Pielea noastră iubește plantele

Acest articol este disponibil și în: English

Pielea iubește plantele medicinale

Plantele medicinale sunt miraculoase pentru pielea noastră. Într-adevăr, folosirea înțeleaptă a plantelor medicinale reprezintă o soluție eficientă pentru o serie de probleme ale pielii. Cu toții știm că acest tip de tratament a dat rezultate încă de pe vremea când nici nu exista noțiunea de prescripție medicală. Din vremurile străvechi oamenii cunoșteau proprietățile miraculoase ale plantelor medicinale.

Știința a demonstrat că plantele medicinale conțin, ca și medicamentele, o serie de ingrediente active. Înainte să începem un tratament naturist este bine să fim în temă cu modul de administrare pentru a obține cele mai bune rezultate.

Câteva plante pentru pielea sănătoasă

Pielea noastră iubește plantele
Image from Pixabay

Atunci când le utilizăm corect, plantele medicinale produc mai puține reacții adverse comparativ cu un tratament medicamentos. Combaterea infecțiilor, a durerii, eliminarea disconfortului la menopauză, diminuarea anxietății, precum și vătămarea pielii, cauzată de radiații și substanțe chimice, toate își găsesc rezolvarea cu ajutorul de necontestat oferit de natură.

Structura celulară afectată a țesuturilor epidermei poate fi refăcută prin intermediul unor extracte cicatrizante, ce grăbesc procesul natural de vindecare al organismului. De exemplu extractul de gălbenele conține substanțe biologic active, nutritive și revitalizante care au  puternice efecte emoliente, antiinflamatoare și epitelizante.

Pielea noastră iubește plantele
Image from Pixabay

Extractul de gotu kola, restabilește circulația sanguină și reface structura colagenică afectată de înțepăturile de insecte și arsurile solare. Această substanță acționează și ca un antioxidant ce oprește îmbătrânirea pielii, redând fermitatea și suplețea. Este un adjuvant excelent pentru pielea afectată de acnee, acneea rozacee, diverse eczeme și chiar psoriazis.

Urzicile, ameliorează alergiile, erupțiile cutanate alergice, calmează iritațiile produse de înțepăturile de insecte. Unele plante însă trebuie evitate: cruciulița, ghimbirul sălbatic, kava, rădăcina de lemn dulce, busuiocul cerbilor, etc. Aceste plante pot provoca serioase probleme de sănătate, fie datorită reacțiilor adverse serioase, fie că luate în doze mari pot fi fatale. Așa că multă atenție!

Pielea noastră iubește plantele
Image from Pixabay

Unele plante medicinale nu sunt recomandate în timpul sarcinii. Acest avertisment este valabil și în cazul femeilor care alăptează. De asemenea este riscant să combinăm plantele medicinale și medicamentele cu aceeași acțiune, precum și două plante similare. Este important să știm când să întrerupem un astfel de tratament. Ameliorarea stării de sănătate ar trebui observată în câteva săptămâni, în caz contrar este bine să consultăm un dermatolog. Să avem toți o piele perfectă!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...