Rețetă de piure de cartofi cu usturoi și nucă
Ce poate fi mai gustos decât porție generoasă de piure de cartofi cu usturoi și nucă! Această rețetă poate fi preparată ca o garnitură sau de ce nu un fel de mâncare, la care putem adăuga o salată verde.
Ingrediente: 750 grame cartofi pentru fiert, 750 grame dovlecei, 8 linguri făină, 1 linguriță sare, piper, 4 linguri ulei măsline, 5 căței de usturoi zdrobiți, 60 grame nuci tocate, 2 lingurițe oțet alb. Opțional: felii de roșii și pătrunjel, pentru ornare.
Mod de preparare: se curăță cartofii, se taie cuburi și se fierb în apă cu sare. Se taie dovleacul în felii pe lungime. Se amestecă făina cu sare și piper, se tapetează fiecare felie de dovlecel și apoi se prăjește ușor în ulei bine încins, pe ambele părți. Se lasă la scurs pe un prosop de hârtie și se ține la cald.
Cartofii fierți și bine scurși se pasează, se adaugă uleiul, condimentele, usturoiul, nuca și oțetul. Se reîncălzește piureul și se servește cald cu feliuțe de dovlecel. Opțional se ornează cu felii de roșii și pătrunjel. Poftă bună!