Ce produse de igienă personală ținem în baie?

Acest articol este disponibil și în: English

Ce mărci folosim pentru igiena personală?

Igiena personală este foarte importantă pentru sănătatea fizică și mentală. Felul în care ne simțim și ne prezentăm are legătură și cu igiena personală. Avem preferințe în funcție de preț, calitate, cantitate, ingrediente, toate foarte importante pentru starea de bine.

Puțini dintre noi cunosc însă faptul că există factori ce contribuie la stres, dar mai puțin evidențiați, care se află chiar în produsele pe care le ținem în baie. Multe produse apreciate de întreținerea părului sau a pielii conțin o gamă de componente pe bază de petrol care ne poate afecta sistemul imunitar, echilibrul hormonal și nivelul general de energie.

Ce produse de igienă personală ținem în baie?
Image from Pixabay

Printre produsele de igienă personală se află și pasta de dinți. Mărcile obișnuite de pastă de dinți, de exemplu, conțin o gamă de chimicale bazate pe uleiuri, coloranți și arome artificiale. Totuși există și mărci alternative care folosesc în componența lor produse pe bază de plante și sunt, astfel, mai sănătoase.

Pasta de dinți obișnuită conține bicarbonat de sodiu, deci e destul de simplu să o preparăm și singuri, trebuie doar să ne obișnuim cu un alt gust și o altă consistență. Numeroase produse pentru îngrijirea părului și a pielii conțin ingrediente care cauzează de fapt, dereglări pe termen lung prin blocarea funcționării normale a porilor pielii și a structurii părului.

Atenție la etichetă!

Cu toții dorim să ne menținem sănătatea, să rămânem tineri și frumoși, nu-i așa? Există multe mărci de produse cosmetice, de igienă personală mai sănătoase care se pot găsi în unele magazine sau se pot comanda online. Sănătatea noastră este foarte importantă și de aceea este bine să evităm folosirea săpunurilor, șampoanelor și loțiunilor care conțin următoarele ingrediente:

Ce produse de igienă personală ținem în baie?
Image from Pixabay

Uleiuri minerale: derivate din petrol, acestea rămân la suprafața pielii, lăsând impresia de hidratare, dar, de fapt, obturează porii și cauzează astfel acnee sau cancer.

Formaldehida: folosită ca dezinfectant și conservant, aceasta cauzează iritații grave ale membranelor mucoaselor și ale pielii, fiind un produs cancerigen recunoscut.

Parafina: uleioasă și destul de inofensivă pentru piele când este în stare pură, dar varianta comercială conține adesea produși iritanți.

Lanolina: obținută dintr-o glandă a oii, poate cauza iritații ale pielii sensibile.

Gel petrol: foarte gras, o dată ajuns pe piele e dificil de înlăturat în totalitate. Ca urmare, praful și alte toxine din atmosferă aderă pe piele, se adună în pori cauzând iritații și apariția petelor.

Boraxul: boratul de sodiu este un agent puternic de tăbăcire folosit în industria pielăriei și este un compus puternic al produselor de curățat aragazul și cuptorul. Este folosit și ca agent de conservare și catifelare în multe creme de față și de corp.

Propilen glicolul și laurisulfatul de sodiu: trec ușor în sânge și rămân în ficat unde cauzează alte afecțiuni, printre care și pierderea vederii.

23 metode de relaxare cu băi de plante medicinale
Image from Pixabay

Pentru o viață armonioasă este necesar să ținem cont de tot ce ne înconjoară. Ținem la igiena personală, dar este bine să avem grijă și de mediul în care locuim. O casă armonioasă este un loc sănătos, care ne sprijină, nu ne rănește, spun experții Feng Shui. Este foarte important să știm ce fel de produse achiziționăm, proveniența lor și ce facem cu ele. Sănătatea este pe primul loc!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...