Pudding cu cozonac

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă de pudding cu cozonac

Pudding cu cozonac
Image from Pixabay

Această rețetă de pudding cu cozonac, este un desert de zile mari, în care ciocolata și frișca dau un aspect și gust grozav. Masa de sărbători va fi mai interesantă, iar pentru copii va fi un regal.

Ingrediente pentru 8 porții: 75 g unt, înmuiat la temperatura camerei, plus pentru uns vasul, 350 g cozonac cu cacao, tăiat felii groase (de 1,5 cm), 25 g ciocolată albă, ruptă bucăți, 3 ouă, 200 ml frișcă lichidă, 250 ml lapte, 1 linguriță esență de vanilie, 2 linguri zahăr, 1 lingură zahăr brun, 50 g ciocolată amăruie, topită.

Mod de preparare: ungem cu unt un vas din porțelan, rezistent la cuptor. Preîncălzim cuptorul la semnul 3/160 grade Celsius. Ungem feliile de cozonac cu unt și le așezăm în vas, petrecute una peste alta, apoi presărăm ciocolată albă. Batem ouăle, frișca, laptele, vanilia și zahărul. Turnăm peste felii și apoi presărăm zahărul.

Așezăm vasul la bain marie și dăm la cuptor 30-40 de minute. Lăsăm să se răcorească 5 minute și apoi ornăm cu ciocolată amăruie topită. Servim cu cremă de ou sau frișcă bătută. Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...