Pui aromat cu scorțișoară și stafide

Acest articol este disponibil și în: English

Vă propun o rețetă de pui aromat cu scorțișoară și stafide. Cu această rețetă de pui aromat, pofta de mâncare va crește odată ce ve-ți simți mirosul tentant…Pentru a elibera aromele pătrunzătoare, este bine să prăjim întâi condimentele. Încercați această savoare indiană și veți fi gazda perfectă!

Ingrediente pentru pui aromat cu scorțișoară și stafide

Avem nevoie de: 3 linguri ulei de floarea soarelui, 6 pulpe de pui fără pieliță, o ceapă tocată, 5 frunze de dafin, 2 bețișoare de scorțișoară, 6 păstăi de cardamon rupte, 250 ml iaurt grecesc, 20 g coriandru tocat, 4 linguri pastă de curry, 85 g stafide, sare, piper.

Încălzim cuptorul, la treapta a IV-a (180 grade Celsius). Încălzim o lingură de ulei într-un vas iena cu capac. Punem pulpele de pui și le lăsăm 7-10 minute până când devin aurii pe ambele părți. Le scoatem și le punem deoparte. Punem în vas uleiul rămas și călim ceapa, frunzele de dafin și condimentele timp de 5 minute. Luăm de pe foc și punem puiul la loc în vas.

Pui aromat cu scorțișoară și stafide
Image from Pixabay

Amestecăm iaurtul, coriandrul, pasta curry și stafidele, turnăm peste pui și amestecăm totul. Punem capacul pe vas și dăm la cuptor timp de 30 minute, până carnea se ia ușor de pe os. Puiul aromat cu scorțișoară și stafide, se servește cald, cu pâine naan.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...