Purificarea corpului cu o rețetă preparată în casă

Acest articol este disponibil și în: English

Purificarea

Purificarea corpului se reflectă în aspectul pielii. Purificarea presupune o serie de principii ale unei diete sănătoase, suplimentare nutrițională și detoxifiere, care își vor face simțite efectele în calitatea pielii.

Pe lângă opțiunea pentru un stil de viață sănătos, trebuie să ne curățăm cu grijă pielea, o dată sau de două ori pe zi, pentru a înlătura toxinele locale, care-i blochează porii și ne predispun la infecții.

În general este bine să evităm săpunurile care conțin detergenți agresivi și să folosim curățători naturali. Medicina indiană Ayurveda ne recomandă utilizarea pulberilor vegetale de curățare, care înlătură toxinele și uleiurile excesive, restabilind, în același timp și echilibrând acizii și bazele.

Rețetă pentru purificarea corpului

Purificarea corpului cu o rețetă preparată în casă
Image from Pixabay

O formulă mixtă, pe care o putem prepara în casă, include părți egale de făină de năut uscat, nucșoară, coajă de lămâie și coriandru măcinat. Se folosește cam o linguriță de apă pentru a face o pastă și se aplică ușor pe fața umedă. Când începe să se usuce, se clătește pentru a o înlătura. Putem să folosim această rețetă pentru a curăța întregul corp, mărind cantitatea de ingrediente.

Dacă dorim să încercăm o curățare cu plante tradiționale ayurvedice, putem încerca pudra de santal. Principiul lor de bază privind produsele de curățare este de a nu folosi pentru piele nimic din ceea ce nu ai avea încredere să bagi în stomac.

Tratamentele sub abur cu plante proaspete sunt utile în deschiderea porilor astupați și eliminarea toxinelor. O dată pe săptămână, este bine să ne tratăm singuri fața cu baie de aburi, în care adăugăm câteva picături de ulei esențial. Lavanda, ienupărul, rozmarinul, bergamota sau salvia, toate au efecte purificatoare, benefice pentru corpul nostru.

Revitalizare și hrănire

Purificarea corpului cu o rețetă preparată în casă
Image from Pixabay

Revitalizarea pielii este necesară pentru a întârzia apariția ridurilor. Stimularea fibrelor de colagen care susțin pielea, îi poate îmbunătăți culoarea și aspectul. Foarte multe produse de îngrijire a pielii conțin acizi naturali care stimulează celulele să producă colagen, ca, de exemplu, acidul glicolic, acidul azelaic și acidul lactic.

Produsele de îngrijire a pielii care conțin acești acizi într-o concentrație mai mare, vor conduce într-o oarecare măsură, la descuamare și este nevoie de utilizarea lor sub îndrumarea unui bun specialist în îngrijirea pielii.

Acasă, ne putem prepara singuri tratamente pentru revitalizare cu produse naturale. Iaurtul, sucul de lămâie și sucul de grapefruit pot avea un efect stimulator, blând. Iaurtul proaspăt poate fi aplicat direct pe piele și lăsat cinci minute înainte de spălare. O altă rețetă este, să combinăm suc de lămâie sau grapefruit, cu o parte egală de suc de aloe vera. O aplicăm pe piele pentru două minute, apoi clătim.

După purificare și revitalizare, pielea are nevoie să fie hrănită. Putem să folosim ulei vegetal sau de alune, la care adăugăm câteva picături de uleiuri de flori sau plante. Un amestec de ulei de migdale, jojoba, avocado sau floarea soarelui, cu uleiuri esențiale de trandafir, lavandă, lemn de santal, iasomie, geranium sau lămâie, le putem aplica masând ușor pielea, până se absoarbe natural.

Purificarea corpului cu o rețetă preparată în casă
Image from Pixabay

Este bine să folosim întotdeauna o protecție față de razele soarelui. Radiația ultravioletă duce la afectarea colagenului, la riduri și cancer de piele. Prevenirea este mai bună decât tratarea, așa că, trebuie să fim conștienți de posibilele efecte dăunătoare ale soarelui asupra pielii.

Protecția pielii este deosebit de importantă, mai ales că vremea devine din ce în ce mai caldă și pielea noastră are de suferit. Este valabil și pentru cei care locuiesc sau merg în vacanțe în zonele montane, la altitudini mai mari. Este bine să învățăm copiii să se protejeze și ei împotriva radiațiilor solare, pentru a preveni problemele de piele, care îi pot afecta mai târziu.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...