Puterea vindecătoare a cristalelor

Acest articol este disponibil și în: English

Conectarea cu energiile cristalelor

Puterea vindecătoare a cristalelor este cunoscută de mii de ani în toate regiunile globului. Oamenii au fost întotdeauna conectați și fascinați de energiile benefice ale cristalelor și mineralelor, pentru amplificare puterilor personale și pentru deschiderea porților către puterile psihice ale celorlalte planuri ale existenței. Cristalele pot fi folosite spre exemplu pentru conectarea cu conectarea cu memoria ancestrală a ADN-ului, pe nivelul celui de-al treilea plan existențial.

Puterea vindecătoare a cristalelor
Image from Pixabay

Ne simțim adesea atrași de pietre sau cristale care ne pot ajuta în respectiva etapă a vieții noastre, din rațiuni mistice sau fizice, ori pur și simplu pentru că ne poate ajuta într-un fel sau altul. Ceea ce este de remarcat este faptul că hormonii noștrii au o structură cristalină. Maniera în care sunt secretați și trimiși în corp este aproape identică cu procesul de creștere a cristalelor.

Cele mai multe dintre pietrele pe care le cunoaștem și le admirăm au trecut printr-o călătorie lungă și magnifică înainte de a deveni prietenele noastre care ne ajută să ne vindecăm sau care ne încântă ochii prin bijuteriile pe care le confecționăm din ele. Vârsta și frumusețea cristalelor ne oferă seninătate în misterul lumii pe care îl trăim.

Puterea vindecătoare a cristalelor
Image from Pixabay

Unele pietre sunt folosite în feng shui și pentru transmutarea energiilor negative. Pietrele și cristalele ne ajută să ne amplificăm puterea personală, fără să facem nimic altceva, ele știu. Atunci când dorim să ne vindecăm, nu avem nevoie de ajutor din afară, trebuie doar să comandăm o vindecare.

Cristalele ne vindecă și ne amplifică energia atunci când le purtăm, asemeni unui echipament electric devenind funcțional în prezența electricității. Mecanismul prin care funcționează pietrele este faptul că ele se folosesc de electricitatea minții și corpului nostru. Atunci când vibrația noastră se schimbă, ne simțim atrași de anumite pietre si cristale, pentru beneficiul nostru. Se spune că piatra sau cristalul ne alege pe noi!

Puterea cristalelor

Există o conștiință în tot ceea ce există. Așa cum oamenii sunt înzestrați cu un anumit tip de conștiință, la fel sunt și formele de viață anorganică. În primul pan al conștiinței noastre învățăm să ne conectăm cu rocile, pietrele prețioase, mineralele, cu aerul pe care îl respirăm și cu pământul pe care călcăm. Este benefic pentru noi să cultivăm o relație de respect și de onoare cu planeta Pământ, care face parte integrantă din Tot-ceea-ce-există. Utilizăm pietrele și cristalele în diferite situații, pentru a ne vindeca, pentru pace interioară, pentru eliminarea stresului.

Puterea vindecătoare a cristalelor
Image from Pixabay

Cuarțul: conferă prosperitate și abundență.

Cuarțul roz: folosit pentru vindecarea inimii, amplifică iubirea.

Cuarțul fumuriu: ne protejează de energia negativă, pentru centrare și claritate.

Puterea vindecătoare a cristalelor
Image from Pixabay

Citrinul: conferă prosperitate și abundență.

Jadul: protejează și vindecă, absoarbe toate energiile negative, iar când se umple până la refuz cu acestea se sfărâmă. Nu trebuie spălat niciodată și nu păstrează amprente ale spiritelor.

Malabit: este folosit pentru protecție, curaj și pentru amplificarea voinței. Se sfărâmă atunci când suntem în pericol.

Moldavit: este piatra transformărilor pe toate planurile. Accelerează puterea noastră de manifestare. Dacă nu faci față ritmului debordant al lumii moderne, evită această piatră.

Puterea vindecătoare a cristalelor
Image from Pixabay

Obsidian: oferă protecție împotriva farmecelor și gândurilor negative.

Ochi de tigru: piatra vizionară, ne ajută să vedem viitorul, armonizând cele două emisfere cerebrale. O piatră care ne ajută să ne atingem scopurile propuse.

Onix negru: vindecă și protejează împotriva energiilor negative. Îl ajută pe cel care îl poartă să dizolve orice relație nedorită.

Piatra lunii: atrage sufletul pereche, stimulează visele lucide și capacitățile psihice, calmând emoțiile.

Puterea vindecătoare a cristalelor
Image from Pixabay

Smarald: transformă energia negativă în energie pozitivă și conferă răbdare. Este una din principalele pietre care ajută la centrarea în inimă, conferind protecție și vindecare.

Sodalitul: ne conduce pe calea cea bună și ne ajută în călătoria noastră.

Topazul: amplifică intuiția și transformă energia negativă în energie pozitivă.

Topazul galben: este un magnet pentru bani.

Puterea vindecătoare a cristalelor
Image from Pixabay

Turcoaz: turcoazul albastru vindecă și alungă durerile artritice.

Turmalina: turmalina neagră purifică organismul. Are capacitatea de a amplifica energia altor cuarțuri. Conferă pace interioară.

Ametistul: stimulează clarviziunea și conexiunea divină, amplifică bunul simț.

Aventurin: atrage aventura și ne ajută să ne împlinim visele.

Puterea vindecătoare a cristalelor
Image from Pixabay

Agatul: piatră de centrare, conferă echilibru în plan emoțional, fizic și mental, și ne ajută la depășirea negativității, amărăciunii și mâniei interioare.

Acvamarinul: stimulează eliminarea și schimbarea, conferă curaj stimulând intuiția și clarviziunea.

Carneol: conferă curaj, promovează alegerile pozitive în viață, alungă apatia și motivează succesul în afaceri și în alte activități.

Lapis lazuli: activează capacitatea telepatică, trezind și amplificând capacitățile psihice.

Puterea vindecătoare a cristalelor
Image from Pixabay

Jasp de Madagascar: toate tipurile de jasp au puteri vindecătoare. Jadul de Madagascar, este o piatră rară și frumoasă, care nu se găsește decât într-un singur loc în lume – Madagascar.

Cum purificăm cristalele? Cea mai corectă manieră de purificare a cristalelor este să lansăm comanda de purificare a acestora în planul Creatorului a Tot-ceea-ce-există. Le putem încărca la lumina solară sau lunară. Purificarea se face și prin spălare în apă cu sare de mare sau direct în apa mării, într-un curent de apă curgătoare, iar uneori trebuie acordate cu ajutorul unui diapazon sau ai clopoțeilor. Alegeți cu ce rezonați!

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...