Reiki armonia vieții

Acest articol este disponibil și în: English

Reiki forța universală a vieții

Fiecare om trăiește o experiență unică legată de Reiki, dar cu toții ne folosim de aceeași energie universală. Atunci când suntem în echilibru yin-yang reușim să ne trăim viața pe care ne-o dorim. Reiki înseamnă ,,energia universală a vieții’.’ Rei este spiritul transcendental universal sau esența nemărginită, iar ki înseamnă ,,energia sau forța vieții’’, cuvânt echivalent cu chi sau prana.

Reiki armonia vieții
Image from Pixabay

Există multe variante ale practicii originale Reiki care își trag rădăcinile din Japonia. Reiki folosește energia universală, fiind comună multor sisteme care lucrează cu energia. Sistemul său este însă unic. Miako Usui a creat acest sistem de dezvoltare personală, spirituală care să fie accesibil tuturor.

,,Vindecarea părții nu poate fi făcută fără tratarea totalității. Nimeni nu ar trebui să încerce să vindece corpul fără a trata în același timp sufletul… Aceasta este marea greșeală care se face în zilele noastre: faptul că medicii încearcă să separe sufletul de corp.’’

Filozoful grec Platon

Universul este alcătuit din energie. Tot ce există este alcătuit din energie. Energia din care este creat corpul nostru este identică cu cea din care este creat un munte. Poate părea de neînțeles ca aparent un corp inert și neschimbător are aceeași sursă ca o plantă vie, care crește și se dezvoltă constant, dar care rămâne foarte fragilă. Această energie comunică și unifică întregul univers.

Sensei Mikao Usui

Reiki armonia vieții
Image by viata-perfecta.ro

Sensei Mikao Usui a creat sistemul Reiki în Japonia. Acesta a dorit să ofere oamenilor o metodă simplă de reconectare cu spiritualitatea lor înăscută, într-o Japonie în care valorile societății tradiționale începuseră să se destrame. Intenția sa inițială nu a fost în nici un caz aceea de a crea un sistem terapeutic care să devină faimos la scară mondială.

Vindecarea cu mâinile nu reprezintă decât unul dintre aspectele ideilor sale originale, influențate în mare măsură filozofia tradițională. Marea realizare a lui Sensei Usui a constat în extragerea anumitor elemente de sinteză din aceste tradiții care au necesitat 20 de ani de practică pentru a ajunge la măiestrie. El a creat un sistem de folosire a Reiki accesibil tuturor oamenilor, un sistem holistic, pentru dezvoltare personală, iluminare fără  constrângerile religiei organizate.

Reiki s-a răspândit pe tot globul și a evoluat pentru a satisface din ce în ce mai bine nevoile oamenilor foarte diferiți care îl practicau. O serie de maeștrii japonezi în frunte cu Hiroshi Doi, au împărtășit principiile practicii Reiki în acord cu sistemul Usui Reiki Ryoho Gakkai, contribuind la lărgirea perspectivei practicanților Reiki din Occident.

Cum ne vindecăm?

Reiki armonia vieții
Image from Pixabay

Procesul de vindecare începe atunci când ne conectăm cu sufletul. El nu duce însă automat la vindecarea corpului fizic, căci persoana are nevoie uneori de anumite lecții de viață, sau chiar să își schimbe călătoria în planul terestru și să își accepte moartea iminentă. Prin urmare nu trebuie să facem o confuzie între vindecare și sănătatea fizică. Esența procesului de vindecare sunt iubirea și compasiunea. Iubirea ne ajută să ne conectăm cu ceilalți, cu natura și ne ajută să devenim una cu restul creației.

Reiki ne permite să ne reconectăm cu iubirea și să manifestăm această stare de compasiune, atât în propriul nostru corp cât și în cel al altora. Ne ajută să înțelegem cauzele bolilor, gândurile și sentimentele legate de sine și de lumea înconjurătoare și să conștientizăm cauzele suferințelor noastre. Noi trebuie să învățăm să explorăm aceste convingeri cu compasiune și fără vinovăție, inclusiv să nu îi judecăm pe cei care ne-au transmis aceste convingeri, de gen: nu sunt suficient de bun.

Reiki armonia vieții
Image from Pixabay

Vindecarea care îi ajută pe oameni să își dezvolte conexiunea cu spiritul este o vindecare spirituală. Ea poate lua numeroase forme: meditație, Tai Chi, yoga, crystalotherapye, prin care terapeutul acționează ca un canal de transmisie a energiei vitale, cum ar fi Reiki. Vindecarea prin meditație poate fi făcută într-un grup sau individual.

În sistemul Reiki se poate colabora și cu alte persoane pentru a aduce vindecarea instantanee, ce se focalizează exclusiv asupra transferului de energie prin intermediul mâinilor ce poate conduce la iluminarea spirituală. Pentru a beneficia cât mai mult de sistemul Reiki este nevoie să practicăm și să aplicăm toate cele cinci elemente ale sale: Gokai (cele 5 principii spirituale), Kokyu Ho (tehnici de respirație), Tenohira (procesul de vindecare cu palmele), Jumon și Shirusi (simboluri și mantre), Reiju (Acordaje).

Vă invităm în grupul nostru: Reiki Harmony & Prosperity

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...