Remedii naturale pentru sistemul limfatic

Acest articol este disponibil și în: English

Sistemul imunitar & sistemul limfatic

Toate bolile sistemului imunitar sunt legate de sistemul limfatic. Amigdalele, splina și timusul fac parte integrantă din sistemul limfatic. Splina reprezintă o rezervă de celule roșii și le distruge pe cele care încă mai au nuclee – celulele hoinare. Sportul sub toate formele pune în mișcare sistemul limfatic. Viața este mișcare! Toate mișcările viguroase pe care le facem în timpul sportului pun în mișcare sistemul limfatic.

Remedii naturale pentru sistemul limfatic
Image from Pixabay

Lipsa de mișcare face ca nodulii limfatici să se umfle excesiv, existând tendința de a face mai ușor infecții. Exercițiile regulate împiedică acest efect, ajutând la eliminarea toxinelor. Sistemul limfatic este folosit pentru transportul deșeurilor celulare, pentru eliminarea grăsimii și pentru combaterea infecțiilor și paraziților. Alături de sistemul circulator și ficat, sistemul imunitar ajută la eliminarea deșeurilor și apărarea organismului.

Remedii pentru o viață sănătoasă

Un bun remediu pentru o sănătate perfectă este să introducem în dieta zilnică sucuri care conțin clorofilă. În felul acesta nu vom mai avea nevoie de deodorante. Mirosul corporal nu este altceva decât un simplu indiciu al toxicității corpului. Ori de câte ori facem o cură de purificare, corpul emană un miros neplăcut. Excepție face cura cu ulei de măsline.

Remedii naturale pentru sistemul limfatic
Image from Pixabay

Excesul de greutate poate de asemenea să producă miros corporal neplăcut datorită acumulării toxinelor în corp. Pentru doamnele care poartă sutiene cu bretele prea strâmte, le sugerez să nu o mai facă, întrucât acestea întrerup circulația sistemului limfatic.

Atitudinea mentală și numeroasele convingeri negative sunt asociate cu sistemul limfatic deficitar. Datorită acestor convingeri limitative organismul poate fi atacat mai ușor de viruși, paraziți și bacterii. Există convingeri și programe pozitive în care să avem capacitatea de a ne stabili hotarele personale și de a știi când să ne opunem. Regretele stocate, emoțiile asociate cu confruntarea și disperarea, convingerea că tot timpul suntem atacați nu fac decât să ne îmbolnăvească sistemul limfatic.

Remedii naturale pentru sistemul limfatic
Image from Pixabay

Putem apela la remediile naturale pentru purificarea limfei: oțetul de mere, o lingură la o cană de apă sau într-un sos vinegretă. (rețetă pentru oțet de mere home made). Putem folosi și sucul de la o jumătate de lămâie într-o cană de apă sau putem urma terapia cu lămâie. Metalele grele din sistemul limfatic pot fi extrase și cu ajutorul următoarelor minerale: calciu, magneziu, seleniu și zinc.

Afirmațiile și gândirea pozitivă ajută foarte mult schimbând percepțiile limitative cu care eram obișnuiți. Iertarea de sine și a celorlalți, are efecte miraculoase. Putem ajuta sistemul imunitar prin afirmații pozitive:

Știu să am grijă de mine însumi. Știu cum să inspir suflul vieții. Știu cum să gestionez confruntările. Știu cum să interacționez cu ceilalți oameni. Știu cum să lupt pentru dreptul meu legitim de a exista. Știu să spun nu. Știu să trăiesc fără ai lăsa pe ceilalți oameni să profite de pe urma mea. Știu cum să îi determin pe ceilalți oameni să îmi respecte hotarele personale.

Remedii naturale pentru sistemul limfatic
Image from Pixabay

Știu cum să simt bucuria de a trăi. Știu cum să mă bucur de viață. Știu cum să învăț ușor și fără efort. Știu ce înseamnă să îmi afirm punctul de vedere. Știu cum să trăiesc fără să mă simt speriat de confruntări. Știu cum să mă confrunt cu cineva într-o manieră ideală, pentru ambele părți implicate. Știu cum să fiu conștient de ceea ce simt ceilalți. Știu să îmi afirm punctul de vedere, dar și să respect punctul de vedere al altor oameni.

Rostite zilnic sau periodic aceste afirmații pot face minuni. Știm cu toții, suntem ceea ce gândim!

Multă sănătate!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...