Restaurantele cu stele Michelin unesc lumea
Restaurantele care primesc stelele Michelin sunt considerate a fi de o calitate excepțională. Acest lucru înseamnă că au ajuns deja la apogeul realizării culinare. Una, două sau trei stele sunt acordate restaurantelor cu renume, distincție căutată de gurmanzi din întreaga lume. Pentru prima dată în lume, s-a acordat o stea unui restaurant foarte rafinat, în anul 1926. Două și trei stele au fost acordate în acest sistem în anul 1933 indicând o „brutărie demnă de un ocol”. În 1900, Ghidul Michelin a fost produs anual cu scopul de a ajuta șoferii în căutarea unor mecanici, hoteluri și bineînțeles, restaurante decente.
Popularitatea acestei scheme a crescut în anii ce au urmat și s-au creat ghiduri care au fost distribuite în marile orașe din întreaga lume. În plus, compania a angajat inspectori renumiți Michelin pentru a face expertiza riguroasă de testare care au făcut Ghidul Michelin să devină biblia rafinată din momentul prezent.

Pentru deschiderea unui restaurant care aspriră la Stelele Michelin este necesară o evaluare completă a locului și serviciului oferit. Inspectorii nu se uită neapărat la decorul interior, la decorul mesei sau la calitatea serviciului atunci când acordă stelele. Acestea sunt în schimb indicate prin numărul de „coperte” pe care le primește, reprezentat de simbolul furculița și lingura încrucișate.
Evaluarea restaurantelor cu stele Michelin se face printr-un sistem unic, însă cât de mult cunoaștem cu adevărat ce înseamnă râvnitele stele? Ghidul Michelin transmite recenziile restaurantelor sale prin rezumate scurte de două, trei rânduri și un sistem extins de simboluri. Stelele Michelin pot fi obținute pentru calitatea mâncărurilor pe baza a cinci criterii: calitatea ingredientelor folosite, stăpânirea aromei și a tehnicilor de gătit, personalitatea bucătarului în bucătăria sa, raportul calitate-preț și consistența între vizite.
Cum se acordă stelele Michelin?


Stele Michelin
O Stea Michelin înseamnă „gătit de înaltă calitate și merită o oprire. Acesta poate fi cel mai mic premiu, însă este totuși o distincție mare care denotă un nou talent de gătit care ar putea fi unul de urmărit în viitor. Doar o mică parte din restaurantele din întreaga lume dețin chiar și o Stea Michelin. În prezent orașul cu cele mai multe Stele Michelin, mai precis cu 161 de restaurante cu o stea, este Tokyo. Dacă ajungeți in Tokio, vă recomand să rezervați o masă la Tateru Yosino.
Două Stele Michelin înseamnă „gătit excelent care merită un ocol”, conform Ghidului. Restaurantele cu două Stele Michelin sunt și mai rare, doar 414 în întreaga lume după o statistică făcută la începutul anului 2020. Aceste restaurante oferă în mod constant mâncare de înaltă calitate și sunt deținute de unii dintre cei mai buni bucătari din afacere. Există o mulțime de asemenea locații de fine dining unde rezervările se fac cu foarte mult timp înainte. Cu toții dorim calitate!
Trei Stele Michelin înseamnă „o bucătărie excepțională care merită o călătorie specială”, conform Ghidului Michelin. Trei stele sunt acordate doar celor mai bune restaurante. În prezent există doar 137 de restaurante în întreaga lume care au această onorabilă distincție. Restaurantele de trei stele oferă cea mai rafinată bucătărie și sunt conduse de bucătari celebrii, recunoscuți în întreaga lume pentru contribuția lor în arta culinară. Este bine să îți dorești să iei masa într-un astfel de loc măcar o dată în viață. Este o experiență fantastică!