Risotto cu sparanghel și mazăre

Acest articol este disponibil și în: English

Risotto cu sparanghel și mazăre

Vă propun o rețetă simplă de risotto cu sparanghel și mazăre, o modalitate gustoasă de a introduce o nouă legumă în alimentația familei tale. Risotto cu sparanghel și mazăre este un meniu ideal pentru o cină vegetariană.

Sparanghelul are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă importantă de vitamina A, C și E. Este de asemenea o sursă bună de acid folic, ceea ce îl face necesar viitoarelor mămici. Acidul folic reduce riscul apariției bolilor de inimă.

Ingrediente:

Avem nevoie de: 2 linguri ulei de măsline, 25 g unt, 2 cepe mici tocate, 1 cățel usturoi tocat, 300 g orez, 1 litru supă fierbinte de legume, 400 g sparanghel curățat și feliat, 100 g mazăre decongelată, 75 ml vin alb, 85 g parmezan ras, sare, piper.

Încingem uleiul de măsline și untul într-o tigaie mare. Adăugăm ceapa tocată și prăjim timp de 5 minute până se înmoaie. Punem usturoiul, orezul și amestecăm foarte bine. Turnăm 200 ml din supa de legume și lăsăm să fiarbă la foc mediu până se evaporă lichidul. Repetăm procesul de încă 3 ori.

Risotto cu sparanghel și mazăre
Image from Pixabay

Adăugăm ultimii 200 ml de supă împreună cu sparanghelul și mazărea. Asezonăm cu sare și piper, apoi lăsăm pe foc până când s-a evaporat lichidul. Asezonăm iarăși cu sare și piper, turnăm vinul alb și jumătate din parmezan. Lăsăm pe foc timp de 3 minute după care servim cu restul de parmezan presărat deasupra.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.