Ritualuri și remedii pentru curățarea energiei casei la început de an

Acest articol este disponibil și în: English

Ritualuri și remedii pentru un an fantastic

O curățare energetică a casei este necesară periodic și în special la început de an pentru a face loc noului în viața noastră. Există ritualuri și remedii care ne pot ajuta în acest sens. Există multe informații pe care este bine să le punem în practică pentru a profita la maxim de energiile benefice ale anului.

Anul nou chinezesc începe pe 12 februarie și este esențial să începem înainte aceste curățări. Toate activitățile ce țin de curățenie, organizare, diverse reparații este bine să le facem înainte de 3 februarie. Avem în continuare suficient timp pentru a face acest lucru. Chiar dacă nu vă ghidați după teoria Feng-Shui, curățarea casei este o cerință importantă pentru reîmprospătarea energiei din casă.

Lista cu ritualuri și remedii

Ritualuri și remedii pentru curățarea energiei casei la început de an
Image from Pixabay

Este bine să ne amintim să curățăm altarele, obiectele religioase de acasă, pentru a crea o atmosferă pozitivă care să îmbunătățească procesul de vindecare. Indiferent de religia pe care o urmați este bine să îndepărtăm praful de pe toate obiectele. Este necesar să îndepărtăm florile și vasele vechi pentru a face loc unora curate și proaspete.

Instalația sanitară. Dacă aveți de făcut reparații complexe la instalația sanitară, pe care le-ați amânat, acum e momentul să le finalizați. Este valabil și în ceea ce privește scurgerile de pe acoperiș care este bine să fie și ele incluse aici. Știm deja, teoria feng shui spune că robinetele defecte, unde picură apa, simbolizează banii care se scurg departe de casa ta.

Este necesar să ungem toate balamalele și să reparăm sau să înlocuim orice ușă uzată, încuietori de ușă rupte, garduri sau porți deteriorate. Este vital să facem acest lucru pentru a ne asigura că vom avea un an pașnic.

Zugrăviți camerele dacă este necesar (amprente digitale, pereți cojiți), alegând vopseaua potrivită. Să verificăm toate luminile și corpurile de iluminat din interior și din exterior și să înlocuim becurile arse. Acest lucru este foarte important, mai ales la intrarea în casă și în toate camerele unde ne desfășurăm activitatea.

Curățenie în dulapuri

Începem curățenia de primăvară chiar acum. Începem cu dulapurile din dormitor sau dressing și eliminăm hainele uzate, pe care nu le mai purtăm, deoarece asta înseamnă sărăcie. Dacă hainele nu ni se mai potrivesc sau sunt demodate, le putem dona celor care au nevoie.

În garaj, este bine să aruncăm toate lucrurile vechi pe care le-am acumulat de-a lungul timpului. Pot exista aparate electrice vechi sau echipamente pentru computer și care nu ne mai servesc. Ziarele și revistele vechi le aruncăm imediat la gunoi.

Ritualuri și remedii pentru curățarea energiei casei la început de an
Image from Pixabay

Bucătăria. Este bine să curățăm temeinic toate dulapurile, să verificăm datele de valabilitate ale produselor, conservelor și să aruncăm produsele expirate. Frigiderul și congelatorul se curăță bine. Vasele sparte sau crăpate, cănile ciobite, toate se aruncă, deoarece creează un feng-shui negativ. Să curățăm întreaga casă de orice energie veche, încercând să spălăm și să curățăm toate zonele, pentru a lăsa să intre energia nouă.

Spălăm ferestrele, podelele și orice zonă a casei. Mutăm mobilierul (dacă este prea greu rugăm pe cineva să ne ajute) și ștergem tot praful. Dormitorul se curăță de asemenea. Ne vom simți minunat după ce am terminat. Totul va străluci de curățenie și aer proaspăt pentru face loc noilor oportunități.

Gradina. Este foarte important să îndepărtăm plantele uscate și să aruncăm ghivecele nefolosite și mobilierul de grădină vechi pe care nu-l mai folosim. Să ne asigurăm că toate fântânile curg bine. Să nu amplasăm pe terasă multe piese de mobilier, simplitatea ne asigură un chi (energie) bun. Această energie trebuie să curgă liber pentru un feng shui bun.

Ritualuri și remedii pentru curățarea energiei casei la început de an
Image from Pixabay

Zonele supraaglomerate blochează fluxul chi și se poate acumula energie stagnantă care duce la boli. Este un moment bun să regândim aspectul mobilierului. De exemplu, să nu creăm o zonă de relaxare în care oamenii să fie orientați spre nord-est pe terasă, deoarece aceasta este casa Tai Sui în 2021.

Gândiți-vă la casa, biroul sau apartamentul dumneavoastră chiar acum. Care este stilul mobilierului și cum sunt poziționate? Unde sunt localizate plantele? Ce schemă de culori ați folosit în tot spațiul? Cum ați decorat, cum și unde ați expus tablourile? Există camere întunecate și liniștite în care stagnează energia yin?

Odată ce am terminat ritualurile de curățare ne vom simți foarte bine și vom începe anul în echilibru. Importanța echilibrului este în special în ceea ce privește aspectele yin și yang și cele 5 elemente. În feng shui, încercăm să menținem echilibrate frumos cele cinci elemente de apă, lemn, foc, pământ și metal, fără ca niciun element să fie prea puternic sau prea slab – să lipsească cu totul.

Echilibrul celor cinci elemente, aduce energia de bun augur a mediului de acasă sau la birou. Acest lucru ajută la menținerea stabilității financiare pentru familie iar abundența se va manifesta în continuare. Amintiți-vă că energia (chi) trebuie lăsată să curgă liber și ușor fără obstrucție. Să avem cu toții un An Nou Prosper!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...