Ruladă cu lămâie

Acest articol este disponibil și în: English

Ruladă cu lămâie

Această ruladă cu lămâie este un desert simplu și ușor de preparat acasă. Rulada cu lămâie o putem savura alături de o cafea buna, dimineața sau de ce nu, alături de prieteni.

Ingrediente pentru ruladă cu lămâie:

Pentru aluat: 6 ouă, 175 g zahăr brun, plus extra, 175 g făină care crește singură, o linguriță cardamon, coaja rasă de la o lămâie (păstrează sucul pentru cremă), 1/4 pachet unt topit.

Pentru cremă: sucul de la o lămâie, 300 g riccota, 250 g mascarpone, zahăr pudră pentru decorat.

Încingem cuptorul la treapta a IV-a (180 grade Celsius). Tapetăm cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară. Batem ouăle și zahărul cu mixerul, aproximativ 5 minute. Adăugăm făina, cardamonul și coaja de lămâie, apoi adăugăm treptat untul topit. Punem aluatul în tavă și lăsăm la cuptor timp de 12-15 minute.

Lăsăm în tavă timp de câteva minute și așezăm pe o bucată de hârtie de copt pe care am pudrat-o cu zahăr. Rulăm aluatul și îl lăsăm la răcit.

Ruladă cu lămâie
Image from Pixabay

În timp ce aluatul se răcește, amestecăm sucul de lămâie, jumătate din riccota și mascarpone și punem deoparte. Când aluatul este răcit complet, îl desfacem și ungem cu crema mascarpone și riccota. Întindem deasupra restul de riccota și rulăm din nou. Pudram cu zahăr și servim rulada feliată.

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...