8 motive să introducem cartofii dulci în dieta noastră

Acest articol este disponibil și în: English

Cartofii dulci – beneficii

Cartofii dulci conțin nenumărate beneficii pentru organismul nostru și este bine să-i introducem în dieta cât mai des. Aceștia susțin bacteriile productive din stomac, intestinul subțire și colonul, inhibându-le pe cele neproductive, inclusiv fungii de genul mucegaiurilor, care se mai găsesc în aceste organe. Cartofii dulci prin conținutul de vitamina B12, țin sub control microorganismele nocive.

De ce să introducem cartofii dulci în dieta noastră
Image from Pixabay

Sunt extrem de bogați în fitonutrienți foarte puternici, vitamine, minerale și substanțe nutritive, carotenoizi de genul beta-carotenului și licopenului. Previn bolile de colon prin reducerea și eliminarea bacteriilor dificile, Streptococcus, Staphylococcus, Echerichia coli, Helicobacter pylori, Chlamydia și multe altele, corectând îngustarea tractului intestinal generată de inflamația cronică în cazuri de colită sau boala lui Crohn.

Cartofii dulci consumați zilnic ne ajută să avem o piele strălucitoare, cu un aspect vizibil îmbunătățit. Combinația aminoacizilor cu licopenul prezente în cartofii dulci, ajută la extragerea radiațiilor din organism. Sunt anticancerigeni, protejând în special împotriva cancerului pielii, al celui de sân, al aparatului reproducător, al celui de stomac, al celui intestinal, al celui esofagian și al celui rectal.

Cartofii dulci sunt foarte bogați în fitoestrogeni și totodată ajută la eliminarea estrogenului nefolosit care poate genera cancer sau disfuncții hormonale. Acești estrogeni provin din hrana super-procesată, din mediul toxic, poluat, diverse medicamente și multe altele care influențează negativ întregul sistem endocrin.

Aceștia ajută la creșterea și regenerarea părului, la insomnie și tulburarea somnului, stimulează serotonina și dopamina, care joacă un rol important în inducerea unui somn profund. Consumați copți, cartofii ne dau o stare de bine iar prin conținutul în zahăr natural, nu vom mai simți nevoia de dulce.

Boli și afecțiuni

Există o gamă largă de simptome pe care cartofii dulci le pot remedia. Problemele de piele, mătreața, pielea solzoasă, ochii uscați, umflături, creștere în greutate, anxietate, diaree, disconfort al tractului intestinal, colon inflamat. Ajută la regenerare și prin urmare sunt recomandați în curele antiaging. Ajută la cicatrizarea țesuturilor, în palpitații la inimă, bufeuri de căldură, leziuni ale creierului, în probleme digestive.

De ce să introducem cartofii dulci în dieta noastră
Image from Pixabay

Este recomandat ca în cazul cicatricilor, chiar și cele care au rămas în urma operațiilor. Se fricționează locul respectiv cu o bucățică de cartof dulce proaspăt. Acesta stimulează procesul de vindecare și tonifică pielea, reducând astfel țesutul cicatrizat. Pentru pungile de sub ochi putem înlocui vestitele felii de castravete cu câteva felii de cartof dulce copt, rece. Conținutul de beta-caroten, redă vitalitate pielii. Este deosebit de bun în caz de arsuri solare. Consumul de cartofi dulci reface țesuturile pielii mai rapid. Se fac cure de 3 săptămâni cu pauză de o săptămână, după care se reia procesul până la vindecare.

Cei care suferă de una din următoarele boli ar fi bine să ia în considerare această legumă minune. Cancerul de piele, de sân, cancer de col uterin, la stomac, intestinal, esofagian, tulburări ale somnului, boli cardiovasculare, oboseală cronică, alopecie, arsuri solare, depresie, artrită psoriazică, oboseala glandelor suprarenale, anxietate, depresie, eczeme, psoriazis, zona zoster, infecții urinare, Chlamydia, endometrioza, boala celiacă, anxietate, deficit de atenție, afecțiuni ale rinichilor, toate pot fi tratate sau prevenite atunci când alegem să introducem în dieta noastră cartofii dulci. Merită să încercați, rezultatele vor fi infinit mai benefice decât puteți crede!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...