Să trăim în armonie cu natura

Acest articol este disponibil și în: English

În armonie cu natura

Când trăim în armonie cu natura, organismul nostru se vindecă și întinerește singur. Să trăim în armonie cu natura, înseamnă să ne întoarcem la regimul alimentar simplu și natural, să învățăm să respirăm corect, să facem multe exerciții fizice, să ne expunem organismul la apă, aer și lumina soarelui.

Facem oare cu toții acest lucru, sau din comoditate nu ne mai pregătim singuri mâncarea, nu reușim să ne facem timp să ieșim mai des în natură, să o admirăm. Viața noastră poate fi lungă dacă nu o scurtăm singuri.

Din nefericire, este îngrijorător faptul că sistemul imunitar al majorității oamenilor este deja slăbit la vârsta de 20 de ani. Chiar și cele mai puternice antibiotice sunt ineficiente împotriva unor infecții virale noi. Germenii au declarat război împotriva oamenilor și rezultatul lui este neprevizibil.

Sa traim in armonie cu natura
Image from Pixabay

Un sistem imunitar slăbit este un efect al încălcării legilor naturii. Sănătatea noastră începe încă din copilărie. Singurul aliment potrivit pentru bebeluși este laptele matern, pe care însăși natura îl asigură. Doar laptele matern creează o microfloră sănătoasă în intestinul gros, cu bacterii ce protejează copilul împotriva tuturor infecțiilor.

Laptele matern contribuie la dezvoltarea instinctului natural de conservare. Totuși, dacă un copil este hrănit cu alimente artificiale, practic, de la naștere, intestinul gros degenerează și nu este capabil să protejeze copilul împotriva bolilor. Organismul lui are o imunitate scăzută și se îmbolnăvește frecvent.

De cele mai multe ori, copiii, sunt îndopați de mici cu antibiotice care distrug toate microorganismele, atât cele cauzatoare de boli, cât și cele folositoare. Acest lucru duce la constipații frecvente, o problemă care devine și mai gravă atunci când se consumă produse rafinate și sintetice.

Să trăim în armonie cu natura
Image from Pixabay

Rezultatul este că organismul suferă de o degenerare a microflorei sănătoase, boală denumită disbacterioză  și un sistem imunitar slăbit. Din acestă cauză este bine să protejăm copii și să îi învățăm de mici, să trăiască în armonie cu natura, cu alimente simple, naturale și să trăiască liber în aer și lumina soarelui.

Natura nu inventează medicamente noi

În ultima vreme sunt din ce în ce mai multe bacterii cauzatoare de boli, care se dezvoltă în organismul nostru. Consumul excesiv de carne, dulciuri și produse făinoase albe, dăunează organismului nostru. Dacă avem un regim alimentar incorect mulți ani, creăm condiții ideale pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Durează foarte mulți ani să dezvoltăm un antibiotic nou, iar bacteria pentru care a fost creat acesta are destul timp să se modifice. Natura nu inventează medicamente noi, ele sunt aici, trebuie doar să fim conștienți de asta. Usturoiul a fost folosit multe sute de ani împotriva tuturor felurilor de infecții și va rămâne cel mai bun antibiotic.

Să trăim în armonie cu natura
Image from Pixabay

Există oare medicamentul potrivit împotriva tuturor bolilor? Nu cred, cum nu cred în reclame care oferă remedii neobișnuit de eficiente împotriva tuturor bolilor. Nu există medicamente minune, cum nu există nici o metodă ușoară pentru a ne menține sănătatea. Cert este că nu putem cumpăra sănătatea din farmacii.

Tehnologii medicale perfecționate

În ciuda medicamentelor puternice și tehnologiei medicale perfecționate, suntem încă expuși bolilor. Sute de mii de persoane mor de cancer în fiecare an, milioane mor din cauza bolilor de inimă și ceea ce este foarte interesant, chiar și societățile bogate suferă de boli mai grave și mai complicate.

Aceasta se întâmplă deoarece nimeni nu poate produce medicamente împotriva obiceiurilor de a mânca prea mult, respirației incorecte și inactivității fizice, altfel spus, împotriva unui stil de viață nesănătos.

Este adevărat că avem un arsenal de medicamente sofisticate împotriva tuturor bolilor și totuși uităm un simplu adevăr, că durerea este un semnal al organismului nostru că ceva nu este în regulă. Medicamentele au fost inventate să înlăture durerea, dar nu înlătură cauzele problemei, ci doar simptomele ei.

Să trăim în armonie cu natura
Image from Pixabay

Numărul mare de medicamente a cauzat un număr mare de boli, deoarece toate medicamentele au efecte secundare și în timp ce luptăm cu o boală, creăm alta. Aceasta a cauzat o multitudine de probleme ce afectează toate organele corpului și de dragul confortului, medicina s-a specializat în tratarea anumitor părți componente ale organismului uman.

Astfel, sistemul nostru integral și complex, descris ca minte și corp, s-a împărțit în inimă, rinichi, ficat, sistem nervos, creier, coloană vertebrală. Cardiologii au început să trateze inimile, urologii, rinichii, specialiștii ORL, tratează urechile, nasul și gâtul. Din acel moment, nu am mai existat ca întreg. Tehnologia medicală perfecționată, nu a reușit să ne protejeze în totalitate.

Ce produce cel mai mare rău sănătății noastre?

Noi oamenii ne asemănăm foarte mult cu copacii. Avem o structură de susținere ce se numește coloana vertebrală, avem rădăcini care ne hrănesc. Dacă se întâmplă ceva cu coloana, ne expunem multor boli.

Să trăim în armonie cu natura
Image from Pixabay

Există mai mulți factori care pot deteriora sănătatea noastră: respirația incorectă, obiceiurile alimentare greșite, exercițiile fizice insuficiente și de asemenea sentimentele și gândurile negative. Avem mereu probleme și dileme și acestea ne scurtează semnificativ viața.

Deși vegetarienii sunt considerați mai rezistenți decât cei care consumă carne, ambele categorii suferă de diverse boli. Cel mai bine este să fim moderați în toate. Este una dintre condițiile fundamentale ale supraviețuirii noastre. Singurul lucru care nu ar trebui făcut cu moderație este să zâmbim, cu cât mai mult, cu atât mai bine. Multă sănătate!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...