Salată de smochine marinate cu Mozzarella

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă salată de smochine cu Mozzarella

Salată de smochine marinate cu Mozzarella
Image from Pixabay

Puteți încerca un aperitiv cu salată de smochine. Există ceva profund opulent și voluptos în imaginea unei smochine proaspete care își dezvăluie miezul suculent și intens colorat. Smochinele proaspete se găsesc în majoritatea supermarket-urilor, la raionul cu fructe exotice. De asemenea, foarte multe piețe sunt aprovizionate din plin cu smochine proaspete. Se vând fie la kilogram, fie la bucată (au dimensiuni similare).

Smochinele sunt considerate adaosul perfect în salate, fiind un aperitiv excelent pentru o masă festivă de sărbători. De asemenea, se asortează perfect cu orice tip de brânză (mai ales Blue cheese, Brie sau Mozzarella) și dau o savoare unică preparatelor din carne de rață. Salata de smochine cu mozzarella o puteți pregăti în 40-50 de minute.

Smochinele marinate sunt excelente în salată, pentru că au un gust dulce acrișor. Putem folosi orice alt tip de brânză, iar dacă dorim o saltă mai consistentă, putem adăuga prosciutto tăiat fin. Această rețetă de salată de smochine o puteți prepara ca un fel principal (4 porții), cât și ca un aperitiv ușor (6 porții).

Ingrediente pentru salată de smochine marinate cu mozzarella: 8 smochine proaspete fără codițe, 4 linguri oțet balsamic, 4 linguri ulei de măsline extra-virgin, sucul și coaja rasă a unei lămâi, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 lingură frunze de mentă tocate, 3 felii de Mozzarella (300 g), sare, piper, frunze de rucola pentru decor.

Mod de preparare: tăiem smochinele în sferturi. Pregătim o marinată amestecând într-un castron oțetul, uleiul și sucul de lămâie cu sare și piper. Aranjăm smochinele pe un platou. Presărăm coaja rasă de lămâie și pătrunjelul tocat fin, apoi le stropim cu marinata. Lăsăm smochinele 30 de minute la marinat.

Presărăm sare și piper peste mozzarella. Când servim, aranjăm feliile de mozzarella de jur-împrejurul smochinelor. Presărăm mentă peste brânză. Decorăm cu frunze de rucola.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...