Scapă de insomnie cu ingredientul magic

Acest articol este disponibil și în: English

Remediul din natură pentru insomnie

Cu siguranță avem cu toții pe lângă noi oameni, care se plâng de insomnie. Cei care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte prezintă un grad mai ridicat de somnolență, au atenția și concentrarea mai scăzută, fiind predispuși stresului. Persoanele care suferă de insomnie sunt tot timpul obosite, au gânduri și emoții negative, ceea ce duce la afectarea memoriei, neputând să facă față situațiilor cotidiene.

Scapă de insomnie cu ingredientul magic
Image from Pixabay

Iată câteva articole foarte interesante în care găsiți răspunsul la multe dintre cauzele care duc la insomnie și tehnicile prin care să preveniți sau să tratați această stare neplăcută care duce la îmbolnăvirea organismului:

Ritmul biologic ne dictează sănătatea. /8 Motive să alegem salteaua potrivită. /6 tehnici de respirație./Sfaturi pentru gestionarea stresului/ Dormitorul dumneavoastră este așezat într-o zonă cu stres geopatic./Cât de des practicați meditația./Cele 5 principii spirituale Reiki.

Foarte mulți dintre noi știu că un pahar cu lapte cald înainte de culcare ne ajută să adormim mai ușor, însă nu este un remediu garantat. Combinația de grăsime și lactoză din lapte stresează pancreasul, declanșând rezistența la insulină, care dă naștere unei somnolențe nesănătoase.

Cauze care duc la apariția insomniei

Scapă de insomnie cu ingredientul magic
Image from Pixabay

Insomnia poate avea multiple cauze printre care: stresul, schimbările majore în viață, schimbarea locului de muncă, problemele financiare, mutatul într-o altă casă, într-un oraș nou, dereglarea ritmului circadian, călătoriile cu fus orar diferit față de cel propriu, activitățile nocturne, vorbitul la telefon înainte de culcare, diverse probleme de sănătate, probleme ale coloanei vertebrale, dureri de cap, frici, griji, gânduri negative. Vă recomand să citiți: Ce se întâmplă dacă neglijăm coloana vertebrală?/ Viața este mișcare/ Ce legătură este între coloana vertebrală și obezitate.

Ingredientul magic pentru insomnie

Suc detoxifiant cu mango
Image from Pixabay

Fructele de mango ne pot schimba viața din perspectiva sănătății emoționale. Putem obține rezultate distincte consumând două fructe de mango pe zi. Dacă doriți să aveți vise spirituale, mâncați un mango înainte de culcare. Este posibil ca dimineața să vă treziți cu o revelație profundă. Fructele de mango acționează ca un somnifer, iar dacă îl combinăm cu tulpină de țelină sau cu o salată, ne oferă energie maximă.

Atunci când facem exerciții fizice mai mult timp, este bine să mâncăm fructe de mango înainte de a face efort. Atunci când medităm pentru a rezolva o problemă, este bine să consumăm un mango înainte, astfel ne conectăm mai repede cu inspirația pe care o căutăm.

Rețeta care îți va încânta papilele gustative

Milkshake cu banane
Image from Pixabay

Ingrediente:4 căni mango tăiat felii, 1/2 cană lapte de cocos, frunze de mentă pentru decor, 1 banană congelată, un praf de cardamon. Mixăm toate ingredientele în blender până când devin cremoase. Obținem o combinație catifelată și înmiresmată. Cardamonul are un gust și o aromă aparte. În cazul în care nu sunteți obișnuit cu gustul său complex folosiți-l cu economie.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...