Sfaturi pentru gestionarea stresului

Acest articol este disponibil și în: English

Stresul încearcă să comunice cu tine

Stresul este un mare maestru care încearcă să comunice cu noi. Da, ați auzit bine. Este bine să nu privim stresul ca pe un adversar, el nu încearcă să ne facă rău. Este un fel de test în care nu există scor. Atunci când înțelegem că noi am ales să dăm acest test înseamnă automat că l-am trecut cu succes. Trăim într-o lume care se mișcă continuu, în care mereu se întâmplă ceva nou și noi suntem jucătorii principali și capabili în cadrul acestui proces. Noi practic ajutăm lumea să treacă prin această etapă a accelerării. Putem să ieșim învingători și să ne bucurăm de succes din această etapă a renașterii atunci când învățăm să ne recunoaștem stresul ca pe o onoare personală în avantajul  nostru.

Sfaturi pentru gestionarea stresului
Image from Pixabay

Cu siguranță este o abordare mai puțin înțeleasă pentru că ne place să auzim întotdeauna numai ce ne place. Cu alte cuvinte, apreciază-ți stresul, dacă tot este prezent. La urma urmelor unde am fi ajuns fără stres? Dacă vremea ar fi tot timpul perfectă, iar mâncarea din abundență, noi nu am avea la ce să aspirăm și viața ni s-ar părea plicticoasă. Fără stres noi ne-am pierde voința, căci aceasta depinde de succesele noastre, de dorința de a ne ridica mai presus decât nivelul pe care ne aflăm și de a ajunge la scopul propus.

Cum gestionăm stresul

Modalitatea prin care ne putem proteja de pericolele acestei lumi care se schimbă contant este să găsim cel mai bun mecanism de adaptare. Fiecare poate găsi cea mai bună modalitate să depășească perioadele dificile pentru a ajunge la starea de echilibru. Unii oameni se relaxează făcând mișcare, yoga, fitness, lucru care este fără îndoială benefic. Alții apelează la meditație și rugăciune pentru suportul sufletesc și spiritual. Alții încearcă să elimine domeniile puțin importante pentru ei și își acordă timp mai mult pentru ei înșiși.

Respirația corectă ajută la redecerea greutății
Image from Pixabay

Cel mai bun mod să gestionăm stresul este să lucrăm inteligent, nu mai mult. Ne putem ajuta de alți oameni pentru a ne pune în aplicare planurile, delegăm sarcini, ne acordăm timp pentru odihnă pentru a ne încărca bateriile și în acest fel putem bifa toată lista cu lucruri de făcut.

Să ne împrietenim cu stresul nu este ușor, suntem perfect conștienți de acest lucru, însă este bine să încercăm. Nu uitați că prea multă adrenalină, ne pune la pământ. Când suntem stresați la maxim, simțim că suntem presați din toate direcțiile, ceea ce înseamnă că facem foarte multe lucruri pentru foarte mulți oameni. Acest lucru presupune un efort foarte mare din partea noastră.

Stresul este numele pe care îl dăm circumstanțelor negative din viața noastră, cele rele sau percepute astfel de noi. Se vorbește foarte mult despre managementul stresului și parcă acesta este un motiv în plus să simțim o presiune tot mai mare. Mulți dintre noi nu reușim să gestionăm toate detaliile vieții. Păstrarea stării de echilibru nu depinde atât de mult de gestionarea stresului cât de interacțiunea cu acesta.

Comunicăm cu stresul pentru că face parte din viața noastră, însă punem limita atunci când mergem la somn. Indiferent ce se întâmplă în viața noastră poftește stresul afară: „tu nu poți intra în dormitorul meu”. Blochează orice gânduri legate de acesta în momentul în care ai stins lumina. Avem nevoie de odihnă pentru că o merităm și așa începem o nouă zi minunată. Priviți stresul ca pe un maestru, ca pe un prieten, un maseur sau un antrenor, totul se rezolvă în viață atunci când ne detașăm de anumite situații, le privim și din exterior și mai ales le conștientizăm. Vă invităm în grupul nostru Reiki Harmony & Prosperity pentru a găsi împreună cele mai bune metode care să vă ajute să aveți o viață minunată.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...