Shake cremos energizant

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă pentru shake cremos

Acest shake cremos este ideal pentru a începe o zi perfectă. Îl putem savura la micul dejun sau în orice moment al zilei atunci când avem nevoie de energie. Acest shake cremos are un gust delicios și este bogat în nutrienți benefici pentru sănătatea noastră.

Ingrediente pentru shake cremos: 1 cană (200 ml) lapte de migdale, 1 lingură de semințe crude, de preferat nuci, praf de cacao, 1 banană fără coajă, 1/2 linguriță esență de vanilie, 1 linguriță nectar de agave și un vârf de scorțișoară.

Amestecăm toate ingredientele într-un blender, până când se omogenizează și capătă un conținut cremos. Turnăm în pahare și presărăm scorțișoară deasupra.

Shake cremos energizant
Image from Pixabay

Beneficii pentru sănătate

Cacaua crudă neprocesată sau neîncălzită conține mai mulți antioxidanți decât cea procesată. Studiile arată că ar conține mai mulți antioxidanți decât majoritatea fructelor și legumelor. Este bogată în magneziu, esențial pentru buna funcționare și destindere a mușchilor și arginină, un aminoacid care ajută la menținerea masei musculare.

Cacaoa, conține triptofan și feniletilamină, doi aminoacizi care asigură starea de bună dispoziție. Nucile au un conținut bogat de proteine, care contribuie la echilibrarea nivelului glicemiei și ne mențin agerimea și puterea de concentrare a minții noastre. Puteți găsi mai multe detalii despre cacao și nuci în aceste articole: „Povești despre cacao și ciocolată„, „Cacaoa un medicament pentru piele„, „De ce sunt atât de valoroase nucile?„.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...