Cel mai simplu remediu natural pentru un sistem imunitar puternic

Acest articol este disponibil și în: English

Sistem imunitar puternic

Un sistem imunitar puternic are capacitatea de a proteja organismul de virusuri, bacterii și toxine. Atunci când suferim de congestii, tuse, dureri în gât, răceală, gripă sau probleme cu sinusurile este bine să apelăm la farmacia naturistă care ne aduce o mulțime de beneficii. Există nenumărate rețete cu remedii din natură, ușor de administrat și mai ales fără să provoace reacții adverse organismului nostru. Și pentru că o viață perfectă înseamnă în primul rând să fii sănătos îți propun o rețetă minune extrem de simplă, cu beneficii imense.

După orice efort fizic sau exerciții fizice consumați turmeric! Îl puteți introduce în sucuri, mâncare sau sub formă de suplimente alimentare. Acesta reduce perioada de recuperare a mușchilor, ligamentelor, încheieturilor după exercițiile de fitness, reducând inflamațiile. Introducerea turmericului în dietă, va întări sistemul imunitar și va feri organismul de orice boală.

Sistem imunitar puternic cu remedii naturale

Sucul care întărește sistemul imunitar
Image from Pixabay

Vă propun o rețetă simplă pe care să o preparați ori de câte ori vă simțiți organismul slăbit. Un sistem imunitar puternic va grăbi procesul de vindecare și vei putea să-ți continui activitățile fără să simți neplăcerile aduse de boli. Poți să prepari un suc care să conțină turmeric și ghimbir pe care să îl savurezi cu înghițituri mici pe tot parcursul zilei. Poți să prepari acest suc și atunci când sunt semnale că ne paște o răceală sau gripă, pentru a ne ajuta corpul să lupte cu agentul patogen.

Suc de turmeric și ghimbir: rădăcină de turmeric, rădăcină de ghimbir (putem folosi și praf din aceste rădăcini), 2 portocale, 4 căței de usturoi. Stoarcem ingredientele într-un storcător și bem sucul pe loc. Se pot folosi cantități mai mari de ingrediente, pentru mai mult suc. Se face o cură de câteva zile sau chiar mai mult până când vă simțiți revigorați.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...