Smoothie picant cu țelină

Acest articol este disponibil și în: English

Sucul de țelină are calități nebănuite

Țelina este o plantă medicinală aromatică, la fel ca și pătrunjelul, mărarul sau leușteanul. Conține 83 % apă și este foarte bogată în minerale și săruri de sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier și vitamina C, A, B1, B2, microelemente, iod, magneziu, mangan, cupru. Țelina are un efect tonic revigorând întregul organism. Indiferent de obiectivul propus, sănătatea sau o eliminarea kilogramelor în plus, este bine să includem în dieta zilnică sucurile de fructe și legume.

Vă propun să încercați un suc care să vă energizeze în zilele în care doriți să mâncați mai ușor. Alături de țelină, adăugăm pere și fenicul, o combinație excelentă pentru sănătatea noastră. Ajută digestia, reduce retenția de lichide, calmează efectele balonării.

Ingrediente: 3 tulpini de țelină, 1/2 bulb de fenicul, 1/2 castravete, frunze de salvie, oregano, 2 pere, sos Worcestershire sau sos de soia Tamari. Stoarcem toate ingredientele, turnăm sucul în pahare și adăugăm puțin din sosul picant, după gust (opțional).

Smoothie picant cu țelină
Image from Pixabay

Beneficii pentru sănătate. Oregano este una dintre cele mai bogate plante în antioxidanți, protejând de patru ori mai mult decât aceeași cantitate de afine. Datorită efectelor antimicrobiene, oregano distruge bacteriile, virusurile și ciupercile dăunătoare, fiind extrem de benefic pentru sănătatea aparatului respirator.

Perle sunt recunoscute pentru valoarea lor terapeutică în ceea ce privește digestia, prin acțiunea laxativă. Au acțiune diuretică și depurativă, fiind recomandate în afecțiunile reumatismale, artrite și gută. Sucul de castraveți este diuretic, depurativ și ajută la dizolvarea acidului uric, extrem de util în litiaza urică, gută și artrită.

Câteva modificări simple în regimul nostru alimentar vor aduce multe beneficii pentru sănătate. Să nu uităm să includem și un tratament de detoxifiere periodic și exercițiile fizice sau plimbarea în natură care ne mențin în forma maximă. Să arătați și să vă simțiți grozav!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...