Somon cu legume

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă de somon cu legume

Vă propun o rețetă de somon cu legume. Este un mod minunat de a prepara somonul, cu garnitură de legume verzi, la care putem adăuga, de ce nu și cartofi noi care aduc rețetei un plus de savoare. Rețeta de somon cu legume este sofisticată și sănătoasă ideală atât pentru un prânz sănătos, cât și pentru o cină de neuitat.

Ingrediente: 750 g cartofi noi, curățați și tăiați felii subțiri, 750 g mazăre verde și fasole verde (amestec congelat), 3 linguri ulei de măsline, sucul de la o lămâie, o mână frunze de mentă, 4 fileuri de somon (cam 140 g fiecare), sare, piper.

Mod de preparare: punem cartofii la fiert într-un vas cu apă. După primele 4 minute de fierbere, adăugăm amestecul de mazăre și fasole verde. Lăsăm la fiert până toate legumele devin moi. Punem într-un mixer sucul de lămâie, frunzele de mentă și uleiul de măsline. Mixăm până când obținem un dressing.

Somon cu legume
Image from Pixabay

Așezăm bucățile de somon într-un vas termorezistent, turnăm deasupra dressingul obținut, adăugăm sare, piper și acoperim vasul cu o folie de aluminiu. Punem vasul în cuptor până când somonul se rumenește ușor.

Scurgem de apă legumele, apoi le așezăm pe un platou. Punem deasupra bucățile de pește, împreună cu sosul din vasul în care s-au copt. Va fi o masă pe cinste! Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...