Sparanghel cu susan și creveți

Acest articol este disponibil și în: English

Sparanghel cu susan și creveți

Sparanghelul este foarte gustos atunci când este combinat cu arome asiatice. Sparanghelul cu susan și creveți îl putem servi cu tăiței sau orez cu legume și șofran.

Ingrediente:

Avem nevoie de: o lingură ulei de floarea soarelui, o rădăcină mică de ghimbir rasă, 400 g sparanghel, 2 căței usturoi zdrobiți, 1 ardei iute roșu tocat, 200 g creveți decorticați, o lingură ulei de susan, o lingură semințe de susan, sucul de la o lămâie verde, plus felii de lămâie verde pentru servit.

Pregătim sparanghelul. Rupem sau tăiem fiecare sparanghel acolo unde culoarea tulpinii se deschide. Cea mai simplă modalitate de a pregăti sparanghelul este să îl fierbem la aburi timp de 3 minute sau să-l opărim timp de 2 minute.

Sparanghel cu susan și creveți
Image from Pixabay

Mod de preparare: rupem firele de sparanghel și le opărim timp de 2 minute în apă clocotită. Scurgem sparanghelul de apă și fierbem creveții timp de 7 minute.

Încingem uleiul de floarea soarelui într-o tigaie wok, adăugăm ghimbirul, sparanghelul și lăsăm timp de 1 minut. Punem usturoiul, ardeiul iute și creveții și lăsăm încă 5 minute, amestecând frecvent. Adăugăm uleiul, semințele de susan și sucul de lămâie verde. Se servește imediat cu felii de lămâie verde.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.