Tartă cu dovleac și nucă

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă de tartă cu dovleac și nucă

Vă propun o rețetă simplă de tartă cu dovleac și nucă! Dovleacul, este recunoscut pentru calitățile sale terapeutice, iar nucile reprezintă un furnizor important de proteine, grăsimi și vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C), minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier) și fibre, esențiale pentru sistemul imunitar. Despre nuci puteți afla aici cât sunt de valoroase! De ce sunt atât de valoroase nucile?

Ingrediente: 300 g biscuiți simpli, 10 linguri de zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 1 vârf de cuțit de praf de scorțișoară, 100 grame unt, 1 pahar de lapte, 300 grame nuci, 500 grame dovleac (ras).

Mod de preparare: pentru aluat: mărunțim cât mai bine biscuiții și nucile. Amestecăm biscuiții cu 4 linguri de zahăr, 50 grame de unt și paharul de lapte călduț. Facem o pastă de biscuiți din acest aluat și îl punem în forma de tartă.

Tartă cu dovleac și nucă
Image from Pixabay

Pentru compoziție: radem dovleacul, se dă și prin blender ca să iasă ca o pastă (opțional), îl amestecăm cu nucile mărunțite, cu 6 linguri de zahăr, zahărul vanilat și scorțișoara și încă 50 grame de unt. Punem această compoziție peste aluatul de biscuiți. Ornăm cu nuci și punem totul la cuptor pentru 40-50 de minute, până se coace bine dovleacul. Se servește rece! Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...