Tartă cu migdale, mure și cremă pannacotta

Acest articol este disponibil și în: English

Tarta cu migdale este un desert natural excelent

Tartă cu migdale mure și cremă pannacotta
Image from Pixabay

Tarta cu migdale o putem servi, la sfârșitul unei mese sau alături de o cafea cu familia sau prietenii. Este o tartă cu dulceață de mure (sau alte fructe la alegere) și cremă din brânză mascarpone, lămâie și iaurt natural. Migdalele dau gustul special!

Acest desert minunat provine din nordul Italiei, mai exact din fostul regat al Piemontului. Te va umple de încântare, această prăjitură de vis!

Ingrediente pentru Tarta cu migdale, mure și cremă pannacotta:

1 cană făină, coaja rasă a unei lămâi, 2 linguri unt, 1/2 pahar zahăr ( 50 g ), 5 linguri lapte, 1 gălbenuș de ou.

Ingrediente pentru umplutură:

1/2 pachet de unt ( 100 g ), 1 pahar zahăr brun, 1 ou, 1/2 pahar migdale zdrobite, 3 linguri făină, sucul a două lămâi, 1 borcan dulceață de mure.

Pentru Crema Pannacotta:

1 cutie brânză mascarpone ( 250-300 g ), 1 pahar iaurt ( 150 g ), 3 linguri zahăr brun, sucul unei lămâi.

Timp de preparare: 1 oră și 50 minute. Pentru a pregăti crema pannacotta, punem brânza mascarpone, iaurtul, zahărul și jumătate din sucul de lămâie într-un castron și amestecăm până capătă o consistență subțire și omogenă. Acoperim castronul și îl lăsăm deoparte.

Pregătim aluatul. Adăugăm făina și un vârf de sare într-un castron. Adăugăm coaja rasă de lămâie, untul, zahărul și continuăm să amestecăm. Turnăm laptele și gălbenușul. Frământăm aluatul și lăsăm la dospit 30 de minute

Tartă cu migdale mure și cremă pannacotta
Image from Pixabay

Așezăm aluatul pe o suprafață acoperită cu făină. Punem hârtie de copt într-o formă de tartă. punem aluatul în formă și îl lăsăm la frigider 15 minute. Încingem cuptorul la treapta a IV-a (180 grade Celsius). Lăsăm tarta la cuptor 15 minute până prinde o culoare aurie. Scoatem tarta din cuptor și o lăsăm la răcit.

Pentru a pregăti umplutura, trecem untul și zahărul printr-un robot de bucătărie. Adăugăm oul, amestecând în continuu. Adăugăm apoi migdalele, făina și sucul de lămâie. Amestecăm din nou. Umplem uniform aluatul cu crema de migdale. Alegem numai murele din dulceață ( fără sirop ). Adăugăm murele deasupra. Lăsăm la cuptor 25-30 de minute până devine aurie. Tarta cu migdale, mure și cremă pannacotta se servește caldă!

Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...