Terapie pentru animalele de companie

Acest articol este disponibil și în: English

Terapie pentru starea de bine

Animalele de companie fac parte integrantă din familiile noastre. Aceasta este și motivul pentru care suferim atât de mult și ne simțim afectați atunci când animalele sunt rănite sau bolnave. Putem folosi terapie Reiki, ca o completare a tratamentului medical și în acest fel ajutăm animalul să se recupereze mai repede la fel ca orice alt membru al familiei.

Instinctele vindecătoare ale animalelor atunci când sunt bolnave funcționează mai bine decât ale oamenilor. Spre exemplu, ele nu mai mănâncă, pentru a-și odihni organismul. Pentru a-și conserva energia ele se odihnesc mai mult. Faptul că ne facem griji pentru starea lor de sănătate nu ajută, este bine să consultăm un terapeut care să recupereze animalul cât mai repede.

Terapie pentru animalele de companie
Image from Pixabay

Din punct de vedere anatomic, multe organe ale animalelor sunt așezate în aceleași părți ca și cele ale oamenilor și terapeuții știu cel mai bine cum funcționează energia pentru recuperare. De multe ori avem impresia că animalele nu înțeleg și că este greu să comunici verbal cu ele, însă nu este așa. Va trebui să vă bazați foarte mult pe capacitatea voastră de observație și intuiție. Unele animale sunt mai receptive la terapia Reiki decât altele, iar procesul ține mai mult de caracterul individual decât de rasă.

Atunci când un animal nu accepta terapia nu trebuie să i-o transmitem cu forța, cel mai bine este să îl lăsăm să plece și să încercăm altădată. Pisicile și câinii sunt ele însele terapeuții noștrii. La fel ca și noi oamenii, ele au nevoie de multă iubire, sentiment pe care îl au toate viețuitoarele. Perioada de timp pentru un tratament depinde de mărimea animalului și de durata în care acesta rămâne liniștit.

Terapie pentru animalele de companie
Image from Pixabay

Animalele exotice de companie pot fi tratate la fel ca orice alt animal, dacă sunt obișnuite să fie atinse de oameni. În cazul păsărilor este mai greu pentru că ele nu acceptă să fie ținute în mână. În acest caz, direcționăm energia Reiki prin colivie, către ele. Același procedeu se folosește și în cazul peștilor, prin plasarea mâinilor pe acvariu. Caii sunt foarte receptivi la tratamentul cu mâinile, pentru că sunt obișnuiți să se lase pe mâna oamenilor.

Pentru o terapie completă nu ezitați să ne contactați pe grupul: Reiki Harmony & Prosperity.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...