Terapie pentru ochii obosiți cu plante medicinale

Acest articol este disponibil și în: English

Ochii obosiți, trădează un organism stresat

Ochii obosiți sunt primii care trădează un organism stresat. Ochii obosiți sunt de cele mai multe ori rezultatul muncii asidue în locuri închise, fără lumina solară, fără pauze de aerisire și relaxare sau luate la intervale de timp prea mari. Ochii se înroșesc, încep să lăcrimeze și apar mâncărimile.

Terapie pentru ochii obosiți cu plante medicinale
Image from Pixabay

Împotriva acestor manifestări este bine să folosim petale de trandafir care au un efect revigorant deosebit, datorită conținutului bogat în uleiuri esențiale. Aplicăm pe fiecare pleoapă câte o petală proaspătă sau facem comprese cu ceai din petale de trandafir uscate. Aplicăm pe pleoape două dischete îmbibate în ceai, timp de 15 minute. Repetăm această terapie ori de câte ori simțim nevoia.

Pentru ochii obosiți

Semințe de fenicul. Preparăm un ceai din două lingurițe de semințe de fenicul, pe care îl fierbem timp de trei minute. Strecurăm ceaiul și lăsăm să se răcească. Pregătim două comprese pe care le aplicăm pe pleoape timp de o jumătate de oră.

Sulfina. Preparăm o infuzie din două linguri de plantă la o cană de apă. Aplicăm infuzia de sulfină  pe pleoape, cu ajutorul dischetelor pentru 20-30 de minute. Sulfina combate inflamațiile și ajută la menținerea acuității vizuale.

Terapie pentru ochii obosiți cu plante medicinale
Image from Pixabay

Trandafirul și crizantema limpezesc privirea. Petalele acestor flori, pe lângă frumusețea cu care ne bucură privirea, au beneficiul de a înviora ochii obosiți. Preparăm o infuzie dintr-o linguriță de petale de trandafir sau crizantemă la 100 ml apă. Aplicăm comprese cu ajutorul dischetelor, timp de 20-30 de minute.

Felii de castravete pentru cearcăne. Rondelele de legume sunt leacuri bune pentru eliminarea cearcănelor. Tăiem feliile de castravete și le aplicăm pe pleoape. La fel se procedează și cu cartoful. De la roșii putem folosi sucul aplicat în jurul ochilor pe care îl lăsăm să acționeze o jumătate de oră, după care clătim cu apă caldă și rece alternativ.

Terapie pentru ochii obosiți cu plante medicinale
Image from Pixabay

Frunzele de gălbenele detensionează ochii. Pentru ochii umflați pregătim o soluție din 100 ml apă fiartă în care adăugăm 10 g de tinctură de gălbenele. După răcire se fac comprese cu această tinctură și se aplică pe pleoape. Tinctura din frunze de gălbenele o preparăm astfel: 20 grame de plantă, o macerăm timp de 8 zile în 100 ml alcool.

Preparat contra ridurilor din jurul ochilor.  Amestecăm 10 g de vitamina C și 50 ml ulei de ricin, într-o sticluță închisă la culoare. Agităm recipientul și îl păstrăm la loc întunecos și rece. Aplicăm câteva picături pe ten seara înainte de culcare, în strat subțire. Îndepărtăm surplusul cu un șervețel absorbant. Pielea va redeveni în scurt timp întinsă și elastică.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...