Timpul într-o altă percepție

Acest articol este disponibil și în: English

Cum ne schimbăm percepția asupra timpului

De câte ori auzim pe cei din jur spunând fraze de tipul: trece timpul atât de repede, timpul este prea scurt, etc. Când mintea noastră ajunge la stagnare, timpul se oprește și ceasul nostru biologic se oprește. Ni se pare că viața trece prea repede și nu avem timpul necesar pentru a rezolva tot ce ne-am propus.

Pentru a inversa acest proces în care simțim că viața trece prea repede, este bine să ne schimbăm percepția asupra timpului. Modul în care noi percepem timpul are legătură cu reglarea ceasului biologic. Va-ți întrebat oare ce este timpul? În lumea fizică, folosim timpul pentru a măsura curgerea evenimentelor din viețile noastre.

Timpul într-o altă percepție
Image from Pixabay

Noi știm că modul în care trăim timpul este fluid. De exemplu: timpul în care suntem treji, este foarte diferit de timpul în care visăm. Atunci când visăm, multe lucruri se pot întâmpla într-un timp foarte scurt, deoarece, în această stare, avem o percepție a timpului total diferită. Cauza și efectul sunt nelineare, iar evenimentele pe care le-am considera, în mod normal, ca fiind „viitor”, sunt capabile să influențeze evenimente „în trecut”.

Când întrezărim tărâmul spiritual prin meditație sau o experiență ce ne produce venerație, intrăm într-un domeniu dincolo de timp și spațiu. Trăirea aceasta este numită minte eternă. Și pentru că mintea și trupul sunt inseparabile, o minte eternă înseamnă și un trup nemuritor.

Putem influența ceasul biologic?

Timpul într-o altă percepție
Image from Pixabay

Sunt multe moduri în care definim îmbătrânirea. Mulți o văd ca un metabolism ce încetinește în timp. Să ne imaginăm pentru un moment, că putem metaboliza eternitatea, sau infinitul în locul timpului. Am avea literalmente, un trup nemuritor.

Vechii înțelepți, au afirmat că până și călătoriile ocazionale în acest domeniu fără timp, sau etern, al conștiinței, pot influența ceasul biologic și prelungi mult viața. Corpul nostru și funcțiile sale biologice răspund experienței timpului. Ceasul biologic al organismului nostru, bate conform trăirii personale a timpului.

Ca să îl parafrazăm pe Einstein, atunci când i s-a cerut să explice teoria relativității, într-un mod aplicabil vieții de zi cu zi, el a spus: „Dacă mă ard pe mine însumi într-o sobă încinsă, acea fracțiune de secundă mi se pare o eternitate. Dar, dacă sunt cu o femeie frumoasă, chiar și o eternitate pare o secundă. Trece într-o clipă. Nu e niciodată destul”.

Timpul într-o altă percepție
Image from Pixabay

Cu alte cuvinte, trecerea timpului este subiectivă. Depinde de noi, dacă suntem întotdeauna grăbiți, atunci și ceasul biologic al organismului se grăbește. Dacă simțim că avem tot timpul din lume, ceasul biologic al organismului nostru încetinește. Atunci când medităm și intrăm în golurile dintre gânduri, timpul se oprește. La fel se întâmplă și când jucăm un joc care ne place, când simțim frumusețea naturii sau când ne îndrăgostim.

Atunci când ne schimbăm percepția asupra timpului, conștiința, transformă experiența subiectivă într-o reacție biologică în corpul nostru. Putem folosi acest principiu cu mare efect. Să ne declarăm intenția de a întineri și a trăi mai mult. Intenția este un puternic stimulator al farmaciei noastre interne. Percepția asupra timpului și așteptările noastre de a întineri vor duce la reducerea vârstei, ne vom simți mai tineri, mai sănătoși, mai plini de viață.

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...