Ton cu portocală

Acest articol este disponibil și în: English

Rețeta de ton cu portocale

Tonul este un pește de calitate premium, pe care îl putem consuma tot timpul anului. Am ales această rețetă de ton cu portocale ca inspirație pentru o masă specială. Tonul conține proteine de calitate și grăsimi excelente, așa că merita să-l introducem măcar o dată pe săptămână în meniul nostru. Să începem!

Ingrediente pentru ton cu portocale: 4 linguri ulei de măsline, o ceapă, o portocală, 2 linguri sos de roșii, 2 linguri suc de portocale, o rădăcină de ghimbir, o linguriță curry natural, 4 felii mari de ton, felii de portocale pentru decor.

Mod de preparare: într-o tigaie de teflon punem 2 linguri de ulei de măsline și ceapa tocată mărunt. Tragem ceapa în ulei, foarte puțin pentru a păstra substanțele active din legumă. Adăugăm curry, rădăcină de ghimbir tăiată în cuburi mici, sucul de portocale și sucul de roșii.

Ton cu portocală
Image from Flickr

Este bine să cumpărăm felii proaspete de ton, de dimensiuni potrivite sau achiziționăm pești mici, pe care îi preparăm în întregime. Condimentăm feliile de ton cu piper și le punem într-o tigaie groasă de teflon, pe ambele părți. Adăugăm deasupra sare grunjoasă de mare. Tonul se ține aproximativ 2 minute pe o singură parte. La final, se toarnă puțin suc de portocale, apoi se pune tonul peste amestecul de ceapă. Decorăm farfuriile cu felii de portocale după preferință și masa este gata. Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...