Rețetă de ton la grătar cu banane
Ingrediente: 1 mango foarte copt, 1/2 ceașcă apă, 2 banane tăiate felii, 1/4 ceașcă stafide, o lingură ulei de măsline, 500 g file de ton, sare, piper.
Mod de preparare: într-o tigaie punem apa la fiert. Adăugăm bananele, mango și stafidele și le ținem 10 minute pe foc. Lăsăm totul la răcit în aceeași tigaie. Punem bucățile de ton pe grătar, câte două minute pe fiecare parte. După ce le luăm de pe grătar, le stropim cu ulei de măsline. Deasupra presărăm sare și piper după gust. Se servește alături de sosul de banane.
Combinația dintre proteina din pește și sosul dulce din fructe nu este recomandată decât ocazional, la o masă festivă. Putem însă să-l savurăm fără restricții înlocuind fructele dulci, cu un sos din rădăcinoase dulci: țelină, păstârnac, morcov, pătrunjel și sfeclă roșie. În acest fel tonul la grătar cu sos de legume poate fi savurat chiar în zilele de post. Pofta bună!