Tort de ciocolată cu vișine din vișinată

Acest articol este disponibil și în: English

Rețetă – tort de ciocolată

Vă propun o rețetă de tort de ciocolată cu vișine din vișinată. Este un tort special, simplu și foarte gustos pentru aniversările tuturor. Acest tort de ciocolată se prepară în aproximativ 50 de minute. Rețeta este pentru 8-10 porții.

Ingrediente: 1 blat de cacao (gata preparat), 2 tablete de ciocolată neagră (70% cacao) ruptă bucățele, 200 ml frișcă lichidă, 1 cană vișine din vișinată, fără sâmburi, 1 pahar vișinată, 2 linguri zahăr brun, 4 linguri pudră de cacao, pentru decor.

Mod de preparare: tăiem blatul în două, pe orizontală, folosind un cuțit lat. Însiropăm cele două jumătăți de blat cu vișinata. Lăsăm deoparte 10 minute. Punem frișca lichidă împreună cu zahărul pe foc și o lăsăm să dea în clocot. O dăm deoparte și cât e fierbinte adăugăm ciocolata. Amestecăm până se topește și o lăsăm la răcit.

Tort de ciocolată cu vișine din vișinată
Image from Pixabay

Punem vișinele pe toată suprafața unui blat, turnăm jumătate din cremă, adăugăm celălalt blat și îmbrăcăm totul în restul de cremă. Pudrăm tortul cu cacao și îl servim rece din frigider. Poftă bună!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...