Tratamente anti-aging cu produse organice

Acest articol este disponibil și în: English

Produsele organice

Produsele organice rămân sursa celor mai bune ingrediente anti-agig. Produselele organice, sunt fructele și legumele rezultate în urma procesului de agricultură organică. Deși definiția alimentelor organice diferă de la țară la țară, agricultura organică, promovează echilibrul ecologic, conservând biodiversitatea prin reciclarea resurselor.

Tratamente anti-aging cu produse organice
Image from Pixabay

În prezent, Comunitatea Europeană, Statele Unite, Canada, Japonia și multe alte țări cer producătorilor o certificare specială, pentru a-și putea vinde produsele sub eticheta produse organice.

Deși pot exista unele diferențe în conținutul de nutrienți și anti-nutrienți al produselor organice sau convenționale, natura variabilă a producției de alimente face dificilă generalizarea rezultatelor. Nu există dovezi suficiente pentru a susține revendicările conform cărora alimentele organice sunt mai sigure sau mai sănătoase decât alimentele convenționale.

Folosirea pesticidelor și a fertilizatorilor chimici nu este permisă atunci când vorbim despre produsele organice. În general produsele organice nu sunt sterilizate prin iradiere, solvenți industriali și nu conțin aditivi sintetici

Între produsele naturale și produsele bio-organice, diferența o reprezintă tocmai acești pași menționați în producție. Produsele denumite generic naturale sunt bazate pe plante. Ele nu au fost cultivate pe terenuri organice și nici nu au fost supuse procedeelor naturale, fără substanțe chimice pentru obținerea produsului final.

Tratamente anti-aging cu produse organice
Image from Caudalie

Produsele cu certificare bio organică sunt numeroase, unele dintre cele mai cunoscute la nivel european fiind cele în domeniul industriei cosmetice.

Tratamente anti-aging adecvate propriilor nevoi

Tratamentele anti-aging, cu produse organice, se fac în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte. Există patru mari grupe de tratamente faciale, anti-aging, ce generează anumite efecte și tot atâtea categorii de plante specifice pentru fiecare dintre ele.

Efectul de detoxifiere a epidermei. Are la bază argila, în combinație cu extracte proaspete de morcov, castravete, dovlecei, varză, păpădie, pătlagină, cu mențiunea că toate acestea provină numai din sere organice.

Efectul de stimulare a circulației superficiale din hipoderm. Are la bază făina integrală de cedru, adusă din Siberia și orez integral, peste care vine acțiunea unor fructe precum avocado, mango sau kaki (importate din Israel din culturi organice).

Efectul nutritiv, regenerant și hidratant. Are la bază germenii de grâu în combinație cu extract de cătină, uleiuri esențiale din ceai verde, eucalipt, busuioc, cimbru, gingobiloba, ginseng.

Tratamente anti-aging cu produse organice
Image from Pixabay

Pentru corp, combinațiile de plante includ salvie, păpădie, rozmarin, ghimbir, coriandru, nămol organic sau mineral și extracte uleioase de kaki, ceai verde, ginseng, gingobiloba, arnică, miere. Pentru tratamentele anti-aging, efectele benefice le vom simți numai dacă utilizăm produse organice.

La prima vedere pare simplu, pentru că amestecurile aduc, pe undeva, cu poțiunile tradiționale ale bunicilor. Totuși terapiile dau roade optime numai dacă le efectuăm în cabinetele de cosmetică-estetică. Nu e un moft, nici o politică de marketing, ci un adevăr foarte bine justificat. În cabinetele de cosmetică găsiți condițiile absolut necesare pentru ca aceste melanjuri de ingrediente naturale să ajungă exact acolo unde este cauza problemelor noastre, adică în nucleul molecular și să nu acționeze doar la suprafața pielii.

Efectul anti-aging prin stimularea activității celulare în producția de colagen și elastină. Are la bază mierea de albine, combinată cu lăptișor de matcă, propolis, plante ayurvedice, precum: vamsa, mimoză, turmeric.

Tratamentul facial anti-aging cu produse organice

Tratamente anti-aging cu produse organice
Image from Pixabay

Tratamentul anti-aging începe cu o demachiere ușoară. Urmează prima mască, de detoxifiere, cu argilă, aplicată din abundență pe față, gât și decolteu, apoi șapte minute de lumină roșie și infraroșie. După ce este îndepărtată, se curăță fața cu suc de morcov. Ritualul se reia cu celelalte trei măști, cu făină de orez pentru circulație, germeni de grâu pentru hrănire și miere cu efect anti-aging.

Aplicarea ultimei măști se face împreună cu un masaj al gâtului și mișcări de presopunctură. Acest masaj nu se rezumă doar la față și decolteu, ci coborâm și pe mâini care au aceiași nevoie de tratament anti-aging ca și tenul. La final după ce am curățat masca, aplicăm o cremă hrănitoare anti-aging, din produse organice.

 

Adevărata frumusețe izvorăște din sublim și simplitate.

Voltaire

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...