Tu ai o viață armonioasă?

Acest articol este disponibil și în: English

Tu ce decizii ai luat pentru calitatea vieții tale?

O viață armonioasă depinde de mediul în care trăim și muncim. Aceasta joacă un rol important în dezvoltarea vitalității personale și a împlinirii de sine. De-a lungul vieții întâlnim adesea persoane în situații complexe, pentru a căror rezolvare este nevoie de un sprijin exterior suplimentar. Aceștia cheltuiesc timp și bani pe discuții despre probleme esențiale, în jurul creării unui mediu care să le susțină nevoile, sau care cel puțin, să nu-i saboteze.

Tu ai o viață armonioasă?
Image from Pixabay

Atunci când atingem un oarecare nivel de echilibru, devine practic și eficient să dezbatem probleme mai complexe și să efectuăm acele schimbări-cheie care fac dintr-o situație neclară sau negativă una dinamică și pozitivă.

Voi ați aplicat metodele Feng Shui?

Aspectele dizarmonice din locuința noastră pot genera stări negative de stres și condiții de pierdere a energiei. Acestea pot cauza sau cel puțin contribui la apariția stărilor de oboseală, letargie, extenuare, depresie, hiperactivitate, nervozitate, hipertensiune, teamă irațională, furie, ostilitate și agresivitate.

Cel mai adesea, modul de rezolvare a acestor probleme este fie prin administrarea de medicamente toxice, fie prin ședințe scumpe de terapie pentru a conștientiza aceste experiențe, fie apelând apoi la îndrumare spirituală pentru eliberări emoționale, sau prin abandonarea de sine unei vieți nefericite și lipsite de împliniri.

Ritualuri și remedii pentru curățarea energiei casei la început de an
Image from Pixabay

În timp ce fiecare dintre aceste opțiuni, cu excepția ultimei, își are propriul loc asigurat în cadrul dorinței generale de a rezolva dificultățile vieții, modificarea mediului fizic de acasă poate îndepărta în mod direct unele dintre cauzele problemelor. Schimbările făcute în locuință vin așadar în întâmpinarea beneficiilor pe care le-ați putea avea după discuțiile cu doctori, preoți, sau alți îndrumători spirituali.

O dată îndepărtate din locuință acele elemente care contribuiau la dizarmonie, este momentul să ne îndreptăm spre crearea unui cămin care să fie în deplină armonie fizică cu necesitățile și dorințele noastre.

Să luăm decizii clare și corecte

Viața armonioasă este o stare de fapt care reprezintă o potrivire desăvârșită, plăcută, ordonată a elementelor unui întreg, concordanță, fără discordanță sau disconfort. Când e vorba de locuință, cu toții ne dorim să avem o viață armonioasă, în care trăsăturile fizice ale acesteia să ne ajute să intrăm în legătură cu propriul sine și în care să luăm decizii clare care să nu fie afectate de stres și de oboseală.

Dacă dorim să ne schimbăm calitatea vieții, trebuie să schimbăm calitatea deciziilor pe care le luăm. Să avem o viață armonioasă, înseamnă să eliminăm sau să reducem orice element care ne induce o stare de stres sau ne stoarce de energie, să facem schimbări fizice clare, în armonie cu dorințele noastre și să ținem evidența schimbărilor care au loc în viața noastră după ce am modificat mediul de locuit.

Tu ai o viață armonioasă?
Image from Pixabay

Este bine să analizăm gama de culori, imagini, materiale, plante, cărți, pe care le alegem, cu care ne înconjurăm, precum și modul lor de aranjare și organizare. Pentru a clarifica ce este de făcut, vom apela și la vechi, și la modern. Există nenumărate studii științifice asupra efectului la nivel psihic pe care diferiți factori înconjurători îl pot avea, de exemplu: luminozitatea, culorile și stilurile.

Mulți dintre noi deținem în locuință probabil, produse casnice de curățat obișnuite. Ceea ce mulți nu știu este efectul psihologic pe care îl au aceste chimicale toxice asupra calității vieții. O viață armonioasă înseamnă, pe lângă hrana sănătoasă și un mediu cât mai natural posibil. Arta Feng Shui ne dezvăluie o serie de tehnici de armonizare, care utilizează mediul nostru de viață sau de muncă drept instrumente fizice, modele sau tipare prin care să ne modelăm sau să simțim calitatea experiențelor de viață așa cum dorim.

Vă confruntați cu probleme?

Tu ai o viață armonioasă?
Image from Pixabay

Voi aveți o viață armonioasă? Mai bine zis, cum vă simțiți exact în momentul acesta? Vă simțiți bine, sunteți îngrijorați, nervoși, fericiți, mulțumiți, plictisiți, adormiți, emoționați sau plini de energie? Priviți în jur și încercați să evaluați cât de mult contribuie ceea ce vă înconjoară la starea voastră. Zgomotul, dezordinea, poluarea sau un mediu elegant, liniștit, cu miros plăcut, voi ce alegeți?

Toate aceste lucruri pot avea legătură cu relațiile voastre intime, cu familia, problemele financiare, perspectivele de lucru, sănătatea, examenele la facultate etc. Ați observat că situațiile cu care ne confruntăm în prezent sunt rezultatul direct al deciziilor pe care le-am luat la un moment dat în trecut? Calitatea vieții depinde de calitatea deciziilor pe care le luăm, pentru a fi în armonie cu ceea ce dorim cu adevărat, nu cu ceea ce ne dictează sentimentele și emoțiile de suprafață. Arta Feng Shui ne învață cum să avem o viață armonioasă!

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...