Tu cât de des practici detoxifierea?

Acest articol este disponibil și în: English

Detoxifierea periodică

Auzim tot mai des în ultima vreme despre conceptul de detoxifiere, un cuvânt preferat de medicii holiști care tratează bolile fizice cu ajutorul remediilor naturale. Medicii naturiști examinează pacienții din punct de vedere holist, așa că tratează inclusiv toxinele emoționale. Detoxifierea de stres și de dramele vieții are un efect covârșitor asupra tuturor aspectelor din viața noastră. Pentru o bunăstare generală este bine să ne luăm angajamentul să eliminăm toate formele de toxine, călăuziți desigur de o echipă care ne oferă tot sprijinul.

Tu cât de des practici detoxifierea
Image from Pixabay

Plantele medicinale, suplimentele nutriționale și schimbarea stilului de viață reprezintă un bun început în procesul de detoxifiere. Alegerea terapeutului este de asemenea foarte importantă. Fiecare naturist are propria sa filozofie legată de vindecare. Este bine să alegem un practicant care să ne trateze și să ne considere ființe umane unice și nu un simplu pacient.

O viață sănătoasă

Atunci când locuim într-o zonă poluată industrial, este recomandat să ne detoxificăm cât mai frecvent. Gazele automobilelor, fumul din coșurile fabricilor și sprayurile avioanelor, sub forma unor jeturi care rămân multă vreme pe cer, conțin nanoparticule de aluminiu și bariu ajungând să blocheze complet lumina soarelui. Toate aceste toxine trebuie eliminate pentru a benficia de o sănătate și de un nivel energetic optim. Detoxifierea regulată o dată la două luni ne aduce sănătatea perfectă și fericire.

Fiți în formă dimineața cu 3 sucuri naturale
Image from Pixabay

Fiecare dintre noi avem profesii diferite, unii lucrează în medii toxice: zugravii, coaforii, manichiuristele, artiștii, cei care lucrează în curățătorii chimice, militarii și mecanicii, unde este nevoie de o detoxifiere regulată. Expunerea tot timpul la aceste substanțe chimice are efecte grave asupra sănătății și de aceea este necesară o detoxifiere periodică. Noi considerăm acest proces de detoxifiere un mod de viață, însă cel mai bine ar fi să încercăm pe cât posibil să evităm acumularea toxinelor în organismul nostru.

Tu cum te simți?

Atunci când vizităm un medic naturist ne plângem de o varietate de probleme, iar primul tratament pe care ni-l recomandă este pentru ficat. Ei consideră că primul organ al detoxificării este ficatul. Prin tratarea sa, celelalte organe ale corpului care participă la detoxifiere sunt întărite, inclusiv pielea, rinichii, plămânii și intestinele. Fiecare din aceste sisteme își are propriul rol în eliminarea toxinelor. Atunci când toate lucrează la unison, corpul se purifică rapid. Fiecare sistem procesează și detoxifică substanțele chimice cu care intrăm în contact.

Curry de legume dulce-picant
Image from Pixabay

Ficatul nostru face o muncă miraculoasă, contribuind decisiv la eliminarea substanțelor toxice din organism, concentrându-le și secretându-le în intestine pentru a fi evacuate. Ficatul este unul din puținele organe umane care se pot regenera singure, având un rol esențial în buna funcționare a organismului.

Procesul de detoxifiere

Un ficat care nu funcționează eficient, face ca sângele să continue să circule substanțele chimice toxice prin corp, făcându-ne să ne simțim slăbiți și obosiți și cauzându-ne migrene. Detoxifierea ficatului este primul lucru sugerat de medic prin schimbarea dietei și a stilului de viață. Consumul alimentelor organice și sănătoase și practicarea unei rutine regulate de exerciții permit ca detoxifierea să nu fie făcută mai des de o dată sau de două ori pe an.

Tu cât de des practici detoxifierea
Image from Pixabay

Consumul frecvent al produselor fast-food, alimentele procesate, fumatul, consumul excesiv de dulciuri sau de alcool precum și faptul ca locuiești într-o zonă poluată, ar trebui să te motiveze să ai o rutină frecventă în ceea ce privește detoxifierea. În timpul procesului de detoxoficare, corpul este fericit să își elimine toxinele acumulate din alimente și băuturi. Încercați să înlocuiți cafeaua cu ceaiuri pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate. Există o mulțime de ceaiuri medicinale la plafar pe care însă este bine să le folosiți cu discernământ, fără să abuzați. Aici găsiți linkuri cu rețete pentru detoxifiere, curățarea ficatului, curățarea rinichilor, mișcare.

Detoxifiere cu sucuri naturale / Remedii naturale pentru sistemul limfatic / Dezintoxicare în 5 zile / 26 sucuri de fructe și legume pentru sănătate / Curățarea ficatului / Sucul de morcovi / Curățarea rinichilor/ Curățarea limfei / Viața este mișcare / Yoga / Fitness /

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...