Un interviu de excepție cu Maria Smarandache

Acest articol este disponibil și în: English

Maria Smarandache ne aduce informația dimineții

Pe Maria o cunosc de multă vreme și întotdeauna am apreciat tenacitatea ei și încrederea că poate face lucrurile să se întâmple. Maria este o sursă de inspirație prin tot ceea ce face, atât în plan personal cât și profesional. Adună în jurul ei oameni talentați, face conexiuni, care fac lucrurile să se miște în direcția bună. Astăzi am invitat-o într-un mic interviu să ne împărtășească atât despre noua emisiune de la TVR, pe care o moderează, cât și despre pasiunile ei.

Un interviu de excepție cu Maria Smarandache
Maria Smarandache – 3 Ceasuri bune

Ce te inspiră în viața ta profesională?

Comunicarea este o artă. Dorința de frumusețe, de coerență și echilibru sunt foarte importante atunci când îți dorești să prezinți oamenilor informațiile de care au nevoie. Este nevoie de creativitate și de o informare constantă pentru a veni în întâmpinarea oamenilor cu subiecte de interes comun.

Cei care mă cunosc știu cât de mult îmi doresc să am o echipă unită, formată din oameni de calitate. Dorim să fim cei mai buni în domeniu și pentru acest lucru avem nevoie de o gândire pozitivă chiar și într-un context social și economic care nu este întotdeauna favorabil. Încurajăm și susținem prezentarea unor modele de succes, reușitele antreprenorilor români, informații de interes general, toate pentru a motiva și a da speranță generației tinere. Fiecare om pe care îl întâlnesc este o sursă de inspirație și asta mă ajută mult în profesia mea.

Povestește-ne despre experiența ta de jurnalist

Sunt jurnalist în TVR din 2004, după câțiva ani petrecuți ca reporter la radio. Am fost pe rând, moderator, coprezentator, reporter, am lucrat la multe emisiuni și am făcut diverse campanii și transmisiuni în direct de la evenimente sociale, culturale și turistice. Am făcut interviuri cu personalități precum Nana Mouskouri, Jose Cura, Vlad Filat, Nina Casian, Norman Manea și mulți alții.

Maria, ai ales să prezinți emisiunea matinală „3 Ceasuri Bune” de la TVR. Povestește-ne despre cum decurge o zi din viața ta de jurnalist

Un interviu de excepție cu Maria Smarandache
Maria Smarandache – 3 Ceasuri bune

Mă ghidez după o vorbă veche și înțeleaptă: Cine se trezește de dimineață departe ajunge. Îmi place ceea ce fac, mă împlinește foarte mult. Sunt un om matinal și îmi place să-mi organizez timpul foarte eficient. Alături de colegii mei, punem la punct toate detaliile legate de emisiune. Aducem vești din toată țara, cu ajutorul reporterilor TVR de la studiourile teritoriale ale Televiziunii Române, care ne pun la curent cu toate evenimentele utile și interesante din viața comunității. Avem subiecte de interes legate de economie, educație, cultură, divertisment, turism, pasiunile oamenilor, antreprenori de succes și opțiunile pentru o viață sănătoasă, așa că împreună începem ziua cu încredere și energie pozitivă.

Televiziunea este unul dintre mijloacele cele mai folosite de oameni pentru a obține informații, așa că responsabilitatea noastră e mare. Pe parcursul celor „3 Ceasuri Bune” din fiecare zi, vom vorbi despre România și cum putem să facem ca acest loc minunat să prospere. Ce avem noi de făcut și cum putem remedia anumite situații, aflăm de la invitați specializați în diferite domenii de interes comun. Este punctul de întâlnire cu interesul telespectatorului și mă bucur că le pot veni oamenilor în întâmpinare cu vești bune și informații utile”, ne-a spus Maria Smarandache.

Ai o echipă grozavă! Povestește-ne despre colegii tăi de la „3 Ceasuri Bune”

Un interviu de excepție cu Maria Smarandache
Maria Smarandache si Bogdan Muzgoci – 3 Ceasuri bune

Orice lucru nou pe care îl începem este o provocare spune Maria. Alături de colegul meu Bogdan Muzgoci, culegem informații de un real interes pentru publicul nostru și stabilim subiectele pentru viitoarele emisiuni. Încercăm să invităm oameni specializați în domeniul lor de activitate care să ne vorbească despre subiectele interesante ale zilei. Acestea sunt o parte dintre provocările frumoase ale jobului.

Împreună facem o echipă minunată. Eu și Bogdan prezentăm emisiunea matinală „3 Ceasuri Bune” a postului TVR 1, pe care o puteți urmări de luni până vineri, de la 07.00 la 10.00. Fiecare om prezent pe platoul de filmare face parte din echipă, începând de la operatori, cameramani, fetele de la make-up, colegii din regie, cu toții participăm activ la bunul mers al emisiunii.

Bogdan Muzgoci e jurnalist cu peste 12 ani în televiziune. A fost reporter pentru B1 TV, Digi 24 și Realitatea TV. A fost moderator de Talk-show și prezentator de prime time în ultimii 7 ani. Este pasionat de domeniul financiar, crypto, auto și politică externă. Din echipa emisiunii mai fac parte jurnaliștii Mimi Necula, Laurențiu Ciocăzanu, Ana Maria Sandu și Măriuca Mihăilescu. Producătorul emisiunii este Aimee d`Albon.

Ce te face fericită? Ce pasiuni ai în timpul liber?

Un interviu de excepție cu Maria Smarandache
Maria Smarandache – 3 Ceasuri bune

Fericirea o găsim tot timpul în lucrurile mici: să admir florile din gradina mea, să port o conversație interesantă, să-mi savurez cafeaua alături de prieteni. Cred că fericirea este o stare de spirit care se cere întreținută zi de zi cu recunoștință pentru lucrurile pe care le avem deja: faptul că sunt sănătoasă, am o familie minunată și o carieră de succes, asta mă face fericită. Este evident că în viață totul depinde de noi, de atitudinea noastră cum alegem să privim lucrurile.

Trăim o perioadă cu multe provocări, cu situații care ne pun răbdarea la încercare, avem întrebări care ne frământă zilnic, însă pentru fiecare problemă găsim răspunsuri alături de  invitații noștrii. Așadar în fiecare dimineață de la 7.00 ​la 10, de luni până vineri, sunteți invitați să urmăriți cea mai vizionată emisiune de știri a dimineții, pe TVR 1.

În timpul săptămânii mă concentrez asupra matinalului de la TVR 1, iar weekendul îl petrec călătorind prin țară, pentru că sunt o mare iubitoare de natură. Sunt fascinată de peisajele minunate ale României, de fiecare dată descopăr ceva nou, ceva care mă încarcă cu energia benefică pentru a reveni din nou cu forțe proaspete în fața telespectatorilor mei dragi.

În încheiere, dorim să îi mulțumim Mariei pentru timpul acordat și o așteptam cu drag cât mai curând cu alte noutăți.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...