Oase puternice și încheieturi flexibile

Sănătatea, înseamnă să avem oase puternice și încheieturi flexibile. Sunt foarte mulți factori care influențează starea oaselor și a articulațiilor noastre. Regimul alimentar și mișcarea sunt doar două exemple. Avem un grad mare de control asupra acestor doi factori și este necesar să ne aducem aminte să facem alegerile corecte.
Indiferent cât de multă grijă avem de corpul nostru, depozitele toxice de sare se vor forma întotdeauna în oase și încheieturi. Ele ne limitează raza de mișcare și cauzează inflamații dureroase, precum reumatismul, artrita, guta, etc.
Există un singur factor pe care nu îl poate controla nimeni: „ îmbătrânirea”. Durerea de oase și articulații o întâlnim tot mai des și în rândul tinerilor. Copii, tinerii și persoanele de vârstă mijlocie, au probleme legate de oase și articulații. Numele bolii nu are nici o importanță pentru cei suferinzi: reumatism, artrită, osteoporoză, gută, etc.
Rinichii controlează oasele

Rinichii controlează elementul apă în organism și asigură menținerea echilibrului între fluide. Rinichii au un rol activ în creșterea și dezvoltarea sistemului osos deoarece produc măduva osoasă „esența vieții”. Atunci când energia lor scade apar amețelile și stările de epuizare.
Potrivit medicinei tradiționale indiene, pentru a ne păstra sănătatea este necesar să consumăm cât mai multe lichide. În tradiția yoga există șapte chakre principale, situate de-a lungul coloanei vertebrale și mii de alte chakre secundare.
Activitatea lor permite manifestarea potențialului deplin al unei ființe umane. Cele șapte chakre principale, formează un sistem profund și armonios, care se întinde de-a lungul corpului prin intermediul ganglionilor nervoși, făcând legătura între existența noastră fizică și planurile profunde, înalte, non-fizice.
A doua chakră e asociată cu apa și mai departe cu lichidele. Lichidele trec prin corp mai repede decât solidele și ajută la purificarea corpului și la evitarea unei supraîncărcări cu toxine a rinichilor.
Rinichii reprezintă sediul voinței și depozitarul esenței vieții în medicina indiană. La nivelul acestora regăsim propria esență vitală moștenită de la părinți cât și esența celorlalte organe.
Respirația este controlată de plămâni, dar sursa ei, este in rinichi. De aceea afecțiunile rinichilor pot duce la dispnee și alte tulburări respiratorii.
Rinichii sunt influențați de cea de-a șasea vertebră toracică, dacă aceasta e deplasată poate avea un efect periculos asupra activității renale.
Problemele renale și predispoziția psihică

Pentru unii oameni eșecurile constituie sarea și piperul vieții. Pentru ei succesul înseamnă doar confirmarea unei capacități, pe de altă parte un eșec înseamnă pentru ei o șansă binevenită de a recunoaște ceea ce lipsește cu adevărat, o ocazie de învățare și dezvoltare, spunând: „aha, deci nu merge așa, atunci să încercăm altceva”.
Ei au o predispoziție psihică pentru probleme renale: „ Sunt cu adevărat dezamăgit. Plănuiam să fac atât de multe lucruri, însă acum am eșuat. Ce va spune lumea? Mi-e atât de rușine. Cine îmi poate spune că o pot duce mai bine pe baza unor convingeri noi?”
Nu există nici o garanție sau promisiune care să vă poată proteja de următorul adevăr: lucrurile care au fost ieri valabile și testate pot fi și adesea, sunt inutile și lipsite de noimă azi.
Schimbarea nu ține cont de durata de care aveți dumneavoastră nevoie ca să vă împăcați cu urcușurile și coborâșurile vieții sau de faptul că ați reușit sau nu. E foarte bine că se întâmplă așa căci altfel nu ar mai exista nașterea și moarte, ambele genuri de evenimente fiind de fapt, fenomene eliberatoare.
Curățarea regulată a oaselor și încheieturilor

Atunci când doriți să urmați o terapie este necesar să eliminați sarea din meniu, precum și alimentele cu conținut ridicat de proteine (ficatul, carnea prăjită și afumată, peștele sărat, supele de carne, ouăle, brânza, urda, etc.).
Mâncați mai multe salate, fructe și germeni de grâu. Puteți adăuga foarte puțină sare, la salate pentru a stimula rinichii. Evitați dulciurile, deoarece împiedică buna funcționare a rinichilor. Iată câteva etape ale terapiei de curățare a oaselor și articulațiilor:
- Ceaiul din frunze de dafin. Durează trei zile. Fierbeți 300 ml apă, adăugați 5 g frunze de dafin, apoi lăsați focul mic încă 5 minute. Turnați într-un termos și puneți deoparte cinci ore, după care pe parcursul a 12 ore beți acest ceai cu înghițituri mici. Nu beți niciodată întregul extract odată deoarece poate provoca hemoragie. La fel continuați și în ziua 2 și 3. Perioada cea mai bună pentru această terapie este vara sau toamna. Se poate face în două etape și numai o dată pe an.
- Sucurile de morcov, țelină și pătrunjel, de trei patru ori pe zi, timp de două săptămâni.
- Coacăzele proaspete și frunzele de coacăze. Se fac ceaiuri din frunze tinere și coacăze proaspete, înghețate sau uscate și se pot bea pe tot parcursul zilei. Această metodă poate fi folosită tot anul, curăță rinichii și este o sursă bogată de vitamine.
- Consumați fragi și căpșuni, cireșe, pere, mere, pepene verde și legume precum varză, castraveți, ceapă, usturoi, fasole verde, hrean, napi, praz, ridichile negre, salata verde, pătrunjel, deoarece au efecte diuretice, eliminând urații.
- Practicați mișcarea de orice fel. Exercițiile fizice sunt foarte importante, în special cele legate de abdomenul inferior și șolduri și nu numai.
- Eliberarea emoțională prin diverse exerciții precum și reflexoterapia, efectuate de către un terapeut cu experiență.
- Este bine să plângeți, să urlați, să cereți cuiva să vă țină în brațe, sunt modalități care vă pot elimina blocajele energetice.
E bine să găsiți prieteni alături de care să lucrați și care să vă ofere îngrijirea de care aveți nevoie. Nu uitați lecția: „echilibru în toate”. Viață lungă și frumoasă!
Păstrează-ți încrederea în toate lucrurile frumoase. În soarele ce a apus, în vara ce a trecut.
ROY R GILSON