Vinul, bun pentru siluetă

Acest articol este disponibil și în: English

O siluetă de vis

Toți visăm la o siluetă de vis. Repede sau lent? Contrar convingerilor și contrar recomandărilor dieteticienilor, pierderea lentă în greutate nu reduce în timp gradul sau ritmul acumulării de noi kilograme. Studiile arată că scăderea mai accelerată în greutate are efecte pozitive asupra celor care au depus eforturi în acest sens, reducând rata de abandon al obiceiurilor sănătoase și facilitând obținerea unor rezultate mai bune.

Există o mulțime de băuturi în vogă, ape vitaminizante, băuturi energizante, sucuri fortificate cu vitamine care au fost evaluate de către oamenii de știință pentru detalierea compoziției de micronutrienți a acestora. Deși multe dintre ele pretind că ajută sistemul imunitar, că au proprietăți antioxidante sau chiar că susțin performanța și starea de bine, rezultatele însă se lasă așteptate.De cele mai multe ori beneficiile pe care acestea le aduc sunt minore sau chiar inexistente.

Vinul, bun pentru siluetă

Vinul, bun pentru siluetă
Image from Pixabay

Consumul de suc de struguri sau de vin, cu moderație, îmbunătățește starea de sănătate a persoanelor supraponderale. Vinul, ajută la arderea mai eficientă a grăsimilor, așa cum arată un nou studiu.

Indiferent dacă consumăm struguri negri sau dacă bem suc sau vin, ne ajută să ne menținem silueta. De asemenea este benefic și în cazul tulburărilor metabolice, cum ar fi acumulările de grăsime din ficat. Consumat cu moderație atât sucul de struguri, cât și vinul stimulează arderea grăsimilor.

În compoziția strugurilor roșii, se găsește acidul elagic ce are rolul de a încetini expansiunea celulelor grase noi, accelerând metabolismul acizilor grași din ficat. Acești compuși sunt doar adjuvanți pentru siluetă și nu poate înlocui dieta și sportul echilibrat.

Cum slăbim corect

Vinul, bun pentru siluetă
Image from Pixabay

Evident cu dietă și sport veți spune. Da vă confirm. Fie că alegeți o dietă echilibrată și sportul preferat, nu neglijați odihna. Vă vine să credeți sau nu, dar somnul de prânz, este perfect mai ales după o noapte pierdută.

Dacă masa de prânz e un lux, mai ales din punctul de vedere al lipsei timpului, atunci somnul e și mai și. Totuși un pui de somn în miezul zilei ar putea fi soluția pentru o noapte precară din punctul de vedere al odihnei.

Odihna din timpul zilei poate elimina stresul și poate crește imunitatea. Un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, arată că în multe țări, somnul cu probleme este cauza scăderii productivității, dar și a numărului mare de accidente de muncă. În plus cei care dorm puțin riscă boli cronice precum obezitate, diabet, hipertensiune, depresie.

Vinul, bun pentru siluetă
Image from Pixabay

Numai o jumătate de oră de somn în timpul zilei poate atenua tulburările hormonale minore care apar după o noapte pierdută. Concluzia este să mâncăm corect, să facem sport, să dormim suficient, să ne relaxăm la un pahar cu vin roșu sau să consultăm un nutriționist. Alegerea este a fiecăruia în parte!

Informații despre sănătate găsim cu toții de pe google search. Atâta timp cât sursele de căutare sunt credibile, iar datele de tot felul completează ceea ce recomandă medicul, totul e în regulă pentru sănătatea oricui. Problemele apar atunci când apare tendința autodiagnosticării și automedicației sau a adoptării unor cure de slăbire fanteziste. Pentru o siluetă perfectă este bine să adoptăm un stil de viață echilibrat.

Silueta perfecta / Suc detox picant pentru silueta perfecta / 6 diete pentru silueta perfecta / Putem slabi cu avocado

 

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...