Vrei o carieră nouă ? Iată ce trebuie să faci

Acest articol este disponibil și în: English

O carieră nouă, o viață nouă

Știm că singurul lucru constant în viață este schimbarea, iar acest lucru se întâmplă desigur și în plan profesional. În ultima vreme tot mai mulți oameni doresc o carieră nouă, o viață nouă, pentru că simt că munca pe care o fac în prezent nu le mai aduce satisfacția necesară. Orice schimbare în carieră ne poate aduce mai aproape de jobul mult visat. Atunci când facem totul cu pasiune ne reconectăm cu noi înșine, cu potențialul nostru și cu bucuria de a trăi.

Cunoaștem deja foarte mulți oameni care au plecat din funcții înalte, care au terminat facultăți de avocatură și IT tocmai pentru că le lipsea ceva, pasiunea. Dr. Deepak Chopra spune în cărțile sale, că: din nefericire pentru mulți serviciul este, mai curând, o sursă de stres, decât o împlinire, astfel apar bolile și îmbătrânirea timpurie. Lumea devine un loc mai bun atunci când facem ceea ce ne place, punându-ne talentele personale în serviciul altora și al nostru.

Vrei o carieră nouă
Image from Pixabay

Pe piața muncii actuală, din ce în ce mai nesigură, schimbarea profesiei este din ce în ce mai frecventă. Mulți își pierd locurile de muncă, veniturile suferă modificări iar în aceste vremuri de criză este bine să luăm în calcul o reconversie profesională. Cursurile profesionale la institute de prestigiu ne pot asigura un job mult visat sau de ce nu să deschidem propria afacere. Pe piață există nenumărate opțiuni în ceea ce privește cursurile de orientare profesională și este bine întotdeauna să alegem varianta cea mai bună, care să ne dea siguranța că ceea ce facem va avea recunoaștere.

Institutul Culinar Disciples Escoffier în România

Institutul francez Disciples Escoffier în Romania
Image from disciplesescoffier.ro

Doriți o carieră în domeniul gastronomiei sau vă doriți să deschideți propriul restaurant? Cele mai bune cursuri cu recunoaștere internațională, eliberate de Ministerul Educației Francez, le puteți face și în Romania. Domul Stephane Oprea, Președintele Institutului Culinar Disciples Escoffier pentru România, ne-a declarat: „Am investit peste 300 000 de euro, pentru a pune la dispoziția cursanților cel mai performant centru culinar cu dotări de ultimă generație. Institutul Culinar Disciples Escoffier România, dispune de un Campus format din sala de cursuri Gastronomie, sală de cursuri Patiserie și sală de restaurant unde se desfășoară cursurile de Somelier și Ospitalitate. Absolvenții acestor cursuri primesc diplome recunoscute internațional, eliberate de Ministerul Educației Francez și Român.

Disciples Escoffier are delegații în 26 de țări cu mai mult de 25 000 Discipoli: Franța, Italia, Spania, Anglia, Germania, Elveția și Asia cu cele 9 delegații: China, Hong Kong, Macau, Korea de Sud, Vietnam, Filipine, Japonia, Tailanda și Singapore. Cei care doresc să participe la cursurile organizate de Institutul Francez Disciples Escoffier România pot intra în programul „Investește în tine”, unde pot solicita credit bancar în condiții avantajoase, 0% dobândă, cu posibilitatea de rambursare în 10 ani. Mai mult de atât Președintele Institutului Francez Disciples Escoffier pentru România, Stephane Oprea dorește să acorde burse de studii cu ajutorul sponsorilor cu care colaborează. Bursele de studii în gastronomia internațională, fac parte dintr-un proiect social pentru susținerea persoanelor fără posibilități financiare pentru a putea accesa mai ușor formarea în acest domeniu.

Evenimente de poveste La Maison des Jardins
Stephane Oprea & Martin Berasategui

Institutul Francez Disciples Escoffier a încheiat un parteneriat cu Chef Martin Berasatequi – Spania, deținător a 12 stele Michelin. Absolvenții a Grand Ecole Escoffier au posibilitatea să efectueze un stagiu de practică, de 6 luni în restaurantele Michelin. După efectuarea cursurilor puteți primi oferte și recomandări pentru a duce mai departe această meserie minunată. Ce spuneți? Sună bine, nu-i așa! Vă recomand să citiți și articolul: Unde se va deschide primul restaurant cu stele Michelin în Romania?

Atât în Franța, cât și în alte țări, de o jumătate de secol, Asociația Discipolilor Escoffier International are ca țintă, să onoreze memoria lui Auguste Escoffier, Maestru al bucătăriilor franceze și internaționale. Scopul este de a promova marile tradiții de gătit și tehnicile create de Auguste Escoffier în special în școli de meserii sau cursuri dedicate Chefilor profesioniști sau ucenicilor, acesta fiind modul tradițional de a găti pentru mai mult de 80% din Chefii cu stele Michelin din întreaga lume. Citiți aici: Care este cerința obligatorie pentru restaurantele care vor să obțină mult râvnitele stele Michelin.

Vrei o carieră nouă
Image from disciplesescoffier.ro

Cursurile intensive, acoperă peste 230 de rețete și 150 de tehnici culinare. Fiecare curs prezentat de profesorul Maestru va explica terminologia, istoricul alimentelor relevante, motivele care stau la baza diferitelor tehnici de gătit și ordinea specifică diverselor proceduri de bază în arta culinară.

Cum este și firesc cursurile încep cu elementele fundamentale de igienă, siguranța și abilitatea de mânuire a ustensilelor, continuând cu dezvoltarea tehnicilor culinare, cum ar fi metodele de gătit la cald și rece, prepararea diverselor sosuri, patiserie. Instructorii sunt profesioniști bine instruiți, pasionați și dornici să împărtășească experiența practică, oferind întregul sprijin și atenție cursanților.

Vrei o carieră nouă
Ciprian Nicolescu – Lector Senior la Institutul culinar Disciples Escoffier

Chef Ciprian Nicolescu ne-a declarat că: „Obiectivul nostru este să pregătim cursanții astfel încât să fie capabili să poată lucra într-o bucătărie profesională, cu tehnicile și obiceiurile de lucru adecvate necesare pentru a avea succes în industrie. Ajutăm cursanții să dobândească abilități și cunoștințe practice care sunt la mare căutare în rândul angajatorilor, cu o mentalitate disciplinată și riguroasă, care pe termen lung oferă încrederea în forțele proprii pentru a putea improviza prin propria creativitate, astfel contribuind la evoluția gastronomiei.

„Niciodată nu e prea târziu să începi o carieră în domeniul culinar, atunci când îți dorești cu adevărat să acumulezi experiență, să evoluezi și să muncești mult pentru a-ți perfecționa metodele și tehnicile de pregătire a preparatelor. Acceptați provocarea și noi vă deschidem drumul către noi experiențe culinare internaționale”.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...