Modul în care ne ocupăm de grădină spune multe despre noi înșine

Acest articol este disponibil și în: English

O grădină care ne modelează pe noi

gradina feng shui
Image from Pixabay

O grădină bine amenajată și întreținută, din perspectiva energiei feng shui, aduce o nouă informație asupra modului în care ne amenajăm spațiul din jurul casei. De cele mai multe ori ne dăm seama că o grădină ne modelează pe noi. Dezechilibrul dintr-un spațiu poate fi remediat prin încurajarea unor activități specifice, cum ar fi contemplația sau distracția.

În afară de cercetarea felului în care este așezată casa pe o suprafață, ținând cont de energia Phoenix, Dragon, Tigru, Șarpe și Țestoasă, ca și peisajul din jurul casei, de felul în care acestea se raportează la propria energie, putem să facem o evaluare a modului în care sunt aranjate elementele grădinilor noastre.

Toate aceste cercetări proprii ale grădinii noastre, ne ajută să înțelegem felul în care se derulează viața noastră, pentru a lua deciziile importante privind zonele care au nevoie de sprijin. Spre exemplu, pentru cei care este dificil să ducă anumite sarcini la îndeplinire pot lucra cu energia de metal pentru a crește nivelul acestuia în spațiul lor exterior.

Introducerea energiei de metal într-o grădină implică rafinarea și reducerea acesteia la starea esențială, precum și crearea unor caracteristici pornind de la această temă. Un cerc este o figură excelentă când lucrăm cu energia de metal, cu forme și culori în spirală, un adevărat pivot energetic.

gradina feng shui
Image from Pixabay

Pentru a adăuga calitatea transformatoare a metalului întregului spațiu, trebuie să creăm grădinițe rotunde în interiorul grădinii mari. Aici putem avea flori parfumate cu alb și argintiu drept culori predominante. Este benefic să plantăm tufișuri cu flori albe, plante cu frunze argintii sau cu frunze rotunde.

Unitatea este tema principală în acest caz, cu sarcini care să ducă lucrurile până la capăt. Având în vedere această țintă, ar trebui reparate gardurile și pereții. Adăugarea celor cinci elemente din feng shui (apă, lemn, foc, pământ, metal), ne vor ajuta să corectăm dezechilibrele și să protejăm grădina.

Ca și în cazul interiorului unei case, la fel și grădina, ne impune să ne întrebăm, de ce am ales acest spațiu și ce spune el despre noi. Înțelegerea pe care o vom dobândi din lucrul cu spațiul exterior poate fi, în acest sens, foarte importantă. Putem fi foarte bine antrenați pentru crearea unor interioare bune, dar este o provocare mai mare și o răsplată pe măsură, să cultivăm și să înțelegem exteriorul.

10 pași pentru un feng shui bun în grădină

gradina feng shui
Image from Pixabay

Pentru un feng shui bun bun în grădină, în afară de aleile strategic plasate, mobilier, arbuști și copaci în spirală, trebuie să ținem cont de punctul central, în care energia de metal este predominantă.

Dacă avem un mic șir de copaci în grădina din fața casei, ar trebui să-i tăiem? În lipsa copacilor ce ar fi în fața casei? Dacă aceștia ne protejează de traficul unei intersecții sau de un stâlp de electricitate, este bine să ne mai gândim înainte de a acționa. Nu toți copacii din fața casei au un efect negativ, dar dacă ne gândim totuși la tăierea lor, probabil suntem pregătiți să ne întâlnim cu ceea ce se îndreaptă spre noi, în cazul în care îi vom tăia.

Buruienile din grădină sunt o adevărată problemă! Cum le putem ține sub control? Grădinarii ne-ar sfătui să îmbunătățim calitatea solului. În termeni feng shui, asta înseamnă să îmbunătățim calitatea vieții pe care o avem. Buruienile pot reprezenta ceea ce atragem noi în viața noastră. Trebuie să învățăm să le stopăm creșterea, decât să ne petrecem toată viața smulgându-le.

Am o mulțime de iederă în grădină. Blochează energiile? Iedera care crește necontrolat reprezintă o energie stagnantă, impură, mai ales dacă a acoperit și câțiva copaci maturi. Este bine să o aranjăm sau să o tăiem treptat, de la margini, apoi ne ocupăm de copaci sau de casă. Iedera ascunde lucrurile și vom observa că, atunci când începem să o tăiem, pot apărea probleme la suprafață, așa că este bine să o îndepărtăm treptat.

În grădină avem un petic de pământ pe care au crescut niște buruieni care arată foarte drăguț. Din această cauză suntem tentați să le păstrăm. Ne vor afecta ele, energiile într-un mod negativ? În nici un caz. Dacă ne plac, le păstrăm. Buruienile sunt parte a vieții și au un rol important de jucat. Nu trebuie să le lăsăm să crească necontrolat în grădina noastră.

Ar fi o idee bună să construim o seră în grădină? Verificăm în ce direcție este orientată aceasta. O seră reprezintă focul, mai ales cea cu acoperișul ascuțit, așa că este bine să evităm să o poziționăm spre sud, deoarece vom alimenta acest foc. Focul reprezintă faima, acțiune, iluminare, respect de sine, statut public. În cazul acesta, amplasarea elementului foc (respectiv sera), ne poate face să devenim faimoși sau dimpotrivă, putem afla că ritmul vieții noastre devine prea alert.

gradina feng shui
Image from Pixabay

Grădina noastră este plină de pisici și de viespi vara. De ce? Pisicile și viespile sunt atrase de energia negativă. Încercăm să găsim copaci putrezi sau acoperiți cu iederă. Verificăm pereții, dacă au crăpături sau tencuiala căzută. Ne uităm la iarbă să nu aibă petice de mușchi. Dacă găsim unul dintre aceste defecte, este bine să sunăm un consultant în feng shui. Putem rezolva și noi problema, curățând spațiul și aruncând gunoaiele.

Părinții ne-au oferit câteva piese de mobilă de grădină, dar ei au avut câteva probleme mari de curând. Să le acceptăm? Trebuie să ne urmăm instinctele. Dacă ne temem în privința energiei, este bine să punem mobila într-un spațiu aerisit, deschis, unde va fi purificată de elemente. Nu este bine să o punem într-un loc îngust, în apropierea casei.

Vă surâde ideea unei căsuțe în grădină, cu un hățiș de plante agățătoare și ierburi. Sau preferați ceva mai formal?Putem să avem o structură bine definită, cu câteva plante agățătoare bine îngrijite. Combinația de expansiune și structură este foarte puternică și benefică (un amestec de Yin și Yang).

Cum putem crea o grădină foarte sănătoasă folosind Feng Shui? Cheia unei grădini sănătoase este echilibrul. Urmărim ca toate cele cinci elemente feng shui ( apă, lemn, foc, pământ, metal), să fie reprezentate în spațiul grădinii, precum și factorul varietate în alegerea plantelor și a detaliilor arhitectonice. Este bine să încercăm să obținem plante din semințe sau să folosim lăstari din grădinile prietenilor sau vecinilor pentru a avea succes.

Pisica folosește grădina din spate ca loc unde să-și facă nevoile. Acest lucru are un efect negativ asupra energiei de aici? Trebuie să privim cu atenție unde alege pisica noastră să își facă nevoile. Pisicile sunt atrase de zonele care necesită atenție. Va fi numai o chestiune de timp, până când și pisicile vecinilor vor începe să vină în acest loc. Dacă se întâmplă acest lucru, este necesară o curățare a spațiului.

Îmbunătățește-ți viața

gradina feng shui
Image from Pixabay

Mulți oameni se plâng că nu au niciodată timp să se bucure de casele sau grădinile lor. Adesea această problemă apare din cauza lipsei energiei de foc (nu există locuri de distracție, unde să râzi și să te simți bine). Dacă vă confruntați cu aceeași problemă, poate ar fi mai ușor să vă ocupați de grădină mai întâi. Veți atrage acțiunea și pasiunea sau semnalați universului că abia când veți avea totul aranjat vă face-ți timp pentru a bea o ceașcă de cafea și a analiza catalogul de semințe pentru anul viitor.

Orice om, orice casă sau grădină are nevoie de o scânteie. Eliminăm tufele care se întind la nivelul solului și cedăm în fața trandafirilor cățărători. Aleile care șerpuiesc au rolul lor, dar ele nu vor incita niciodată la acțiune. Data viitoare când vom alege plantele, căutăm câteva forme și culori electrizante, cu puncte ascendente și forme de flacără.

O fulgerare de roșu sau portocaliu, ca o fâșie de stacojiu, va impulsiona potențialul activ al grădinii și ne va face să zâmbim. Este bine să creăm zone care să ne atragă privirea și să ne rețină atenția: să punem mușcate în ghivece de-a lungul peretelui. Iarna, putem să umplem o seră bine poziționată cu plante cu flori roșii și vopsim tocul ușii pentru a se asorta. Este bine să păstrăm întotdeauna un loc în grădină pentru tufele care fac fructe de pădure și copacii care rămân vii datorită păsărilor în căutare de hrană, chiar și în lunile cele mai friguroase.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...