Iartă și eliberează-te de energiile negative care îți blochează prosperitatea

Acest articol este disponibil și în: English

Energiile negative îți blochează prosperitatea

Gândurile negative creează energiile negative care blochează mintea unei persoane, generând emoții și acțiuni negative. Aceste emoții, precum frica, furia, gelozia și chiar ura, îi determină pe oameni să se comporte negativ și să-i influențeze negativ și pe alții. Atunci când cineva emite energie negativă în jurul tău, te simți epuizat, stors parcă de energie. Cei mai mulți oameni sunt expuși la energie negativă fără ca măcar să fie conștienți de acest lucru.

Lumea este ceea ce credem că este.

Serge Kahili King, doctor în psihologie

Psihologia tinde să ajungă la aceleași concluzii, de vreme ce afirmă că oamenii nu reacționează la evenimentele în sine, ci la propria lor percepție asupra evenimentelor. Mai mult, studiile arată că oamenii tind să se conformeze percepțiilor altor oameni.

„Iertarea înseamnă a te ridica mai presus decât cei care te-au insultat.”

Napoleon Bonaparte

Dacă în mod repetat spunem unui copil că este rău, el va ajunge să se comporte ca atare. La fel se întâmplă și în cazul unui angajat, dacă în mod repetat i se laudă performanțele, chiar dacă acestea nu sunt tocmai grozave, el va ajunge să lucreze din ce în ce mai bine.

Iartă și eliberează-te de energiile negative care îți blochează prosperitatea
Image from Pixabay

Lipsa iertării creează toxine care se acumulează în corpul nostru. Gândurile noastre negative blochează căile neuronale și creează boli și dizarmonie în celule. Emoția negativă a furiei eliberează substanțe chimice ce afectează mușchiul inimii.

Frica nejustificată ne afectează sistemul imunitar blocând energia vindecătoare. Fiecare gând negativ pe care îl ai despre tine sau despre alții creează o coardă, un fir, care se înfășoară în jurul tău, blocându-ți accesul la lumină, menținându-te în întuneric.

Iertarea este un act voluntar, liber, prin care nu-i mai considerăm vinovați pe cei care ne-au greșit și nu ne mai simțim vinovați față de cei cărora le-am greșit. Este un proces care ne aduce libertatea adevărată, “iertând altuia, nouă ne iertăm”.

Iartă și eliberează-te de energiile negative care îți blochează prosperitatea
Image from Pixabay

E nevoie de timp și răbdare pentru a ierta. Iertarea este un tratament pentru că ne eliberează de sentimentele sau emoțiile negative care ne întrețin durerea.

Când iertăm, se întâmplă ceva cu adevărat extraordinar, se pot schimba atitudini, comportamente, ne vindecăm, avem armonie, dispar conflictele, căpătăm încredere în noi înșine și în final apare vindecarea.

Cu cât practicăm mai mult iertarea celorlalți, dar mai ales iertarea de sine, cu atât ne dăm voie să ne desprindem din sforile strânse ale acestei realități 3D, ne eliberăm de emoțiile negative care ne blochează sănătatea, fericirea, armonia, prosperitatea și alinierea noastră cu scopul vieții.

Iartă și eliberează-te de energiile negative care îți blochează prosperitatea
Image from Pixabay

Incapacitatea de a ierta este una dintre cele mai cumplite torturi pe care ne-o aplicăm singuri. Amărăciunea și resentimentele ne țin cramponați de trecut otrăvindu-ne organismul. Este timpul să acționăm și să ieșim din această energie prin folosirea zilnică a afirmațiilor: “Îmi manifest acum intenția de a ierta!” Respiră profund de câteva ori și repetă exercițiul de mai multe ori pe zi, timp de 21 de zile sau mai mult.

Vindecă-ți inima

Mulți dintre noi am fost răniți de către alții. Partenerul te-a părăsit pentru altcineva, mama a fost prea ocupată și nu a avut grijă de tine, tatăl a fost prea rigid și ți-a spus de multe ori că nu ești bun de nimic. Unii oameni s-au confruntat cu violuri sau alte violențe, evenimente care i-au umplut de amărăciune, de ranchiună sau chiar de răzbunare. De multe ori nu acceptăm idea că ni s-a întâmplat una ca asta și ne punem în continuu aceeași întrebare: “de ce?”.

Iartă și eliberează-te de energiile negative care îți blochează prosperitatea
Image from Pixabay

Iertarea este soluția pentru vindecarea inimii, găsirea liniștii lăuntrice și cicatrizarea tuturor rănilor emoționale. Iertând ne recăpătăm forța vitală. Neiertarea afectează în primul rând ficatul, apoi inima și timusul. Iertarea ne eliberează în plan fizic și energetic și așa ajungem la vindecare. Iertarea nu se rezumă la celălalt, ci doar la noi înșine:

 • Iartă tot, și trecut și prezent,
 • Să te simți demn de a fi iubit, bucuros și sănătos,
 • Să scapi de rușine, vină, de resentimente și critică,
 • Scapă de nevoia de control, abuz, uz de putere,
 • Scapă de nevoia de aprobare, apreciere, recunoaștere,
 • Să te simți capabil să înfrunți obstacole și probleme,
 • Să iubești întreaga creație a lui Dumnezeu și să apreciezi lecțiile care ne vin sub formă de perioade de criză,
 • Să fi recunoscător pentru toate binecuvântările din viața ta.

Ședința de iertare schimbă gândurile

Iartă și eliberează-te de energiile negative care îți blochează prosperitatea
Image from Pixabay

Notează-ți în agenda ta pe cine trebuie să ierți. Poți să ierți trei persoane pe zi până când îți termini întreaga listă. După fiecare ședință de iertare, imaginează-ți-o pe persoana respectivă și vezi cum te simți, dacă încă mai ai emoții sau resentimente față de ea înseamnă că mai ai de lucru.

Repetă procesul timp de șapte zile consecutive până când simți că ești neutru sau împăcat dacă te gândești la respectiva persoană sau situație.

Iertarea este deplină abia atunci când reușești să-i dorești acelei persoane ceea ce-ți dorești și ție, și anume: liniște sufletească, armonie, fericire, prosperitate.

Continuă să notezi în agendă situațiile și persoanele cu care mai ai conturi de încheiat. Rezolvă situația luând măsurile necesare. Verifică lista săptămânal și curăță energiile negative.

Afirmații. Exercițiu zilnic de meditație

Iartă și eliberează-te de energiile negative care îți blochează prosperitatea
Image from Pixabay
 • Aleg să trăiesc prin alegere, nu la-ntâmplare,
 • Aleg să caut schimbări, nu scuze,
 • Aleg să fiu motivat/ă, nu manipulat/ă,
 • Aleg să fiu de folos, nu folosit,
 • Aleg să mă respect, nu să mă compătimesc,
 • Aleg să excelez, nu să concurez,
 • Aleg să-mi ascult vocea interioară, nu părerile mulțimilor,
 • Alegerea îmi aparține, iar eu aleg să mă supun voinței Minții Divine, întrucât, în supunere, sunt victorios.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...