Curățarea limfei și a sângelui de compușii toxici

Acest articol este disponibil și în: English

Curățarea limfei și a sângelui

Curățarea limfei și a sângelui de compușii toxici
Image from Wikimedia Commons

Curățarea limfei și a sângelui este utilă în special după chimioterapie și nu numai. Curățarea limfei ar trebui urmată la începutul sezonului de gripă și al altor epidemii infecțioase.

Sistemul limfatic este situat de-a lungul corpului și acționează ca un sistem de canalizare în miniatură. Sistemul limfatic are rolul de a transporta deșeurile din celule, sânge, colon și rinichi. Acest sistem funcționează ca un filtru pentru microorganisme și bacterii, eliminând celulele moarte și deșeurile din corp.

Alimentele pe care le consumăm sunt digerate de organism pentru a extrage substanțele nutritive necesare pentru fiecare celulă vie a corpului nostru. Celulele la rândul lor procesează acești nutrienți și astfel sunt eliberate unele deșeuri. O detoxifiere regulată este vitală, altfel organismul nostru se va îneca în propriile deșeuri, apărând blocaje ale ganglionilor limfatici, care vor reduce capacitatea organismului de a rezista la boli.

Sistemul limfatic, are o acțiune profundă, lucrând continuu pentru înlăturarea celulelor moarte, bacterii, microbi, etc. Când este copleșit de toxine, devine congestionat cu mucus. Studiile arată că 80% dintre femeile supraponderale au un sistem limfatic care funcționează lent. În momentul în care acționăm și îngrijim sistemul limfatic se va produce scăderea în greutate și redobândim starea de bine a organismului nostru.

Curățarea limfei este benefică tuturor

Chiar dacă ne simțim bine sau mai puțin bine, o detoxifiere a sistemului limfatic, este necesară periodic, pentru a elimina toate deșeurile acumulate de-a lungul timpului. Curățarea sistemului limfatic, ajută la purificarea fiecărui organ din corp. Cauzele unui sistem limfatic lent sau blocat pot fi: consumul excesiv de medicamente, tutun, alcool, lactate sau din cauza deshidratării, a pesticidelor, bolilor și virușilor.

Atunci când sistemul limfatic este lent și încărcat, organismul este incapabil să lupte împotriva infecțiilor și bolilor. Oboseala persistentă care nu se ameliorează prin somn și odihnă poate să fie una dintre cauze. Umflarea ganglionilor limfatici constantă, poate fi un semn al unei boli grave, limfom sau tulburări autoimune.

Circulația prostă a sângelui a fost asociată și unui sistem limfatic încărcat. Mâncărimile de pe corp, iritațiile sau bolile de piele, transpirația excesivă, tensiunea arterială sistolică mare, precum și alergiile și sinuzita, sunt cauzate de un sistem limfatic lent.

Terapie pentru curățarea limfei

Curățarea limfei și a sângelui de compușii toxici
Image from Pixabay

Puteți preveni rapid și eficient infecțiile din organism fără antibiotice. Folosiți 2,2 litri suc de suc zilnic. Preparați suc proaspăt în fiecare zi. Terapia durează trei zile în care nu se mănâncă altceva decât portocale și grapefruit.

Conținutul amestecului pentru o zi, doar sucuri proaspăt stoarse după cum urmează: 900 g suc de portocale, 900 g suc de grapefruit, 200 g de suc de lămâie și 200 g apă distilată. Beți o soluție ce conține o lingură de sare amară ( sare Epsom ) într-un pahar de apă caldă, pe stomacul gol dimineața.

Îmbrăcați-vă gros și beți o jumătate de pahar de suc din amestecul de fructe la fiecare 30 de minute până când terminați tot amestecul. Procedura ajută la înlăturarea depozitelor toxice din tot organismul. Soluția atrage toxinele din limfă, așa cum atrage un magnet fierul.

Deșeurile toxice sunt adunate în intestin și sunt eliminate. Organismul este deshidratat în timpul acestui proces și trebuie să beți acest amestec de sucuri pentru a reaproviziona organismul cu lichide.

Când vă este foame, mâncați portocale și grapefruit și nimic altceva. Puteți transpira mult în timpul acestei proceduri, acesta fiind unul dintre modurile naturale în care organismul nostru elimină impuritățile. A doua și a treia zi sunt identice cu prima. Această terapie de curățare a limfei este bine să o urmăm o dată pe an, la începutul primăverii sau la sfârșitul toamnei.

Curățarea limfei și a sângelui

Curățarea limfei și a sângelui de compușii toxici
Image from Pixabay

O rețetă simplă la îndemâna oricui este utilizarea ceaiului. Pentru curățarea vaselor de sânge, puneți o ceașcă de semințe de morulă ( fenicul ), două linguri de rădăcini de valeriană și două cești de miere naturală într-o oală de doi litri. Se toarnă un litru de apă fiartă peste acestea și le mai lăsăm două minute la foc mic.

Punem deoparte oala și o păstrăm la temperatura camerei timp de zece ore. Se poate acoperi cu un prosop, pentru a păstra căldura înăuntru. Se strecoară lichidul și se păstrează la frigider. Se consumă o lingură de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, până când se termină amestecul. Această terapie poate fi urmată o singură dată pe an.

Multă sănătate!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...