Suc de sfeclă roșie și portocale

Acest articol este disponibil și în: English

Sfecla roșie are nenumărate beneficii

Suc de sfeclă roșie și portocale
Image from Pixabay

Sfecla roșie are un conținut ridicat de săruri minerale și microelemente. Sfecla roșie este recomandată în colite, enterite și tuberculoză. Se recomandă consumarea ei în timpul epidemiilor de gripă, edeme și chiar în boala canceroasă. Sfecla roșie constituie un adjuvant în tratamentul hipertensiunii arteriale, dar este contraindicată în diabet.

Sfecla roșie conține protide, hidrați de carbon, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier și numeroase microelemente, dintre care unele rare: rubidiu și cesiu, cupru, magneziu, brom și zinc. Sfecla roșie conține vitamina A, B1, B2, niacină și vitamina C.

Sfecla roșie și portocalele constituie o combinație clasică de arome, iar acest suc delicios este întăritorul perfect pentru momentele în care nivelul nostru de energie este scăzut.

Ingrediente pentru suc de sfeclă roșie și portocale:

1 sfeclă roșie crudă, 2 portocale și coajă de portocală, pentru ornare, 50 g pulpă de mango, 1/2 linguriță de coajă de psyllium.

Se storc sfecla roșie și portocalele. Se toarnă sucul într-un blender, împreună cu mango și coaja de psyllium și se amestecă până se omogenizează. Se servește ornat cu puțină coajă de portocală.

Beneficii pentru sănătate

Suc de sfeclă roșie și portocale
Image from Pixabay

Adăugarea de mango și psyllium în acest suc, îmbunătățește conținutul de fibre al băuturii, care contribuie la detoxifierea organismului. Zaharurile naturale ale sfeclei roșii fac ca acest suc sa ofere imediat energie, reducând senzația de oboseală.

Acest suc cu sfeclă roșie și portocale contribuie la menținerea sănătății sângelui și este un minunat detoxifiant intern, deoarece antioxidanții pe care-i conține, inclusiv betacianina, pot stimula enzimele de detoxifiere la nivelul ficatului.

S-a dovedit că sfecla roșie ajută la diminuarea nivelului de colesterol și stimulează producerea bilei, de care organismul nostru are nevoie pentru a emulsiona grăsimile. Sucul de sfeclă roșie se mai poate combina cu morcov sau castravete, fiind excelent în tratamentul litiazelor urice. Acest suc se bea dimineața.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...