8 sfaturi cum să treci la acțiune pentru ați pune planurile în mișcare

Acest articol este disponibil și în: English

Visezi cu ochii deschiși

Primim sfaturi, citim, ne dezvoltăm personal, însă câți dintre noi punem în aplicare ce am învățat? Fiecare dintre noi facem planuri, peste planuri, care de cele mai multe ori nu se materializează. Numai o mică parte dintre oameni au parte de succes, pentru că ei spre deosebire de ceilalți, trec la acțiune. Orice plan fără acțiune constituie visul cu ochii deschiși al omului nechibzuit. Aici începe adevărata muncă și energia pozitivă pe care o creezi, este cel mai mare accelerator al rezultatului pe care ți-l dorești.

Indiferent în ce stadiu ar fi planul tău trebuie să existe o minimă acțiune pe care să o întreprinzi azi pentru a te putea apropia puțin de îndeplinirea scopului. Acest lucru înseamnă că trebuie să fi pregătit să te implici activ în fiecare parte a procesului. Tu ești dispus să faci tot ce este necesar?

Indiferent ce afacere dorești să întreprinzi, analizează-ți comportamentul din ultimii ani și vezi ce descoperi. Cu siguranță ai avut multe idei, ai demarat multe proiecte, dar ai finalizat puține sau niciunul dintre ele. Țineți minte aceste cuvinte: cel care are succes nu este cel care începe pur și simplu un lucru, ci acela care începe și finalizează în ciuda tuturor greutăților!

Să ai un scop clar în viata

8 sfaturi cum să treci la a acțiune pentru ați pune planurile în mișcare
Image from Pixabay

Este foarte important să avem un scop clar în viață. Aproape 95% dintre noi, sau cel puțin o parte din aceștia, nu au un scop clar, se gândesc vag la o idee sau mai multe, făra să se concentreze pe acesta. În cazul acesta ne asemănăm cu o corabie fără cârmă, rătăcind pe ocean. Este un consum de energie pe care nu-l putem irosi, nu ajungem la țărm, pentru că nu avem un scop și nu continuăm să lucrăm până îl atingem.

Hotărăște-te acum ce vrei să faci în viață, apoi formulează-ți planurile și treci la acțiune. Poți să formulezi în scris pentru prima dată scopul tău clar în viață și vei fi surprins, de sfera nu foarte amplă a acestuia, pentru că între timp, vei dezvolta o viziune mai amplă și vei căpăta o mai mare încredere în tine.

Încrederea în sine

8 sfaturi cum să treci la a acțiune pentru ați pune planurile în mișcare
Image from Pixabay

Încrederea în sine este scara magică spre succes. Ai nevoie de încredere  în tine pentru a-ți pune în aplicare planurile. Încrederea în sine este o stare de spirit pe care oricine o poate dezvolta într-o perioadă scurtă de timp. Dorește-ți să înveți cât mai multe, într-o asemenea măsură încât în fiecare zi să aloci cel puțin zece la sută din timpul tău citind, participând la cursuri de dezvoltare personală sau alte activități care să te motiveze. Citește și: Frica de viitor te blochează să trăiești în prezent

Poți să apelezi la un Personal Life Coach, care să te ajute sa conștientizezi care sunt nevoile tale și drumul de urmat. Este motivant să discuți cu cineva care să-ți sădească semințele încrederii în tine și să te determine să mergi pe drumul cel bun, pentru evoluția ta. Îți recomand să citești articolul: Afirmații pentru un optimism debordant și  Flexibilitate = Creativitate.

Inițiativa

8 sfaturi cum să treci la a acțiune pentru ați pune planurile în mișcare
Image from Pixabay

Oportunitățile importante stau ascunse peste tot, în așteptarea unei persoane cu inițiativă care să vină și să le descopere. Când oamenii realizează doar sarcinile care le sunt încredințate și apoi se opresc, nu atrag în mod deosebit atenția. Dar dacă iau inițiativa, când merg mai departe și caută alte sarcini de îndeplinit după ce și-au rezolvat îndatoririle obișnuite, atrag într-o manieră pozitivă atenția superiorilor lor, care le alocă intenționat responsabilități mai mari, plătite corespunzător.

Inițiativa este o calitate foarte rară, caracteristică marilor conducători, afaceriști de succes, care ocupă poziții înalte, oameni de acțiune. O persoană fără inițiativă nu poate deveni niciodată un mare general, care să conducă o armată, spre exemplu. Cei care ajung pe o poziție înaltă în orice domeniu, sunt persoane cu viziune de ansamblu, care pot crea planuri clare, pe care le pun în aplicare, toate aceste lucruri necesitând neapărat dezvoltarea inițiativei.

Imaginația

8 sfaturi cum să treci la a acțiune pentru ați pune planurile în mișcare
Image from Pixabay

Toate marile invenții își datorează existența îmbinării acestor două forțe: inițiativa și imaginația. Nimeni nu poate defini limitele pe care le poate atinge o persoană cu abilități obișnuite prin folosirea inițiativei și imaginației. Aproape 95% dintre populația adultă a lumii nu au un scop clar în viață. Conducătorii adevărați sunt întotdeauna niște persoane cu inițiativă și imaginație.

Acțiunea

8 sfaturi cum să treci la a acțiune pentru ați pune planurile în mișcare
Image from Pixabay

Există oameni foarte bine pregătiți, cu studii superioare, cursuri și tot felul de specializări, care, dacă nu organizează aceste cunoștințe și nu le pun în acțiune, nu vor avea nici o valoare, nici pentru ei, nici pentru restul lumii. Plătim pentru un singur lucru, serviciul oferit, cu alte cuvinte acțiunea. Cunoștințele stocate nu au nici o valoare, nu sunt utile nimănui până când nu sunt experimentate sub forma unei acțiuni.

Nu vă așteptați că va veni cineva să vă ofere vreo șansă. Numai cei care caută, sunt creativi, își folosesc imaginația, au încredere în sine, au inițiativă, acționează, ajung câștigători. Acțiunea este principala calitate a unui lider. El nu se teme, nu se îngrijorează și luptă în ofensivă, nu în defensivă. Liderii pot ajuta la rândul lor pe unii dintre noi să avanseze, să urce pe scara selectă a oamenilor puternici.

Gândire corectă, concentrare

8 sfaturi cum să treci la a acțiune pentru ați pune planurile în mișcare
Image from Pixabay

Atunci când ai învățat să gândești corect vei utiliza cu ușurință și în mod automat obiceiul de a examina toate lucrurile ce încearcă să-și croiască drum spre mintea ta, de a vedea dacă sunt simple informații sau date. Vei învăța cum să elimini din mintea ta toate acele impresii care se nasc nu din fapte, ci din prejudecăți, din ură, furie, părtinire și alte surse false.

Atunci când te vei concentra prin puterea gândului asupra unui subiect dat, îl vei analiza și reasambla într-un plan clar, vei studia efectele și cauzele acestei acțiuni, mintea ta va vizualiza toate detaliile și vei putea ajunge la scopul principal, la transformarea lui în realitate. Vei putea să separi două grupuri în relevante și irelevante sau importante și neimportante, să organizezi, să reunești printr-un raționament sau plan de acțiune perfect.

Perseverență

8 sfaturi cum să treci la a acțiune pentru ați pune planurile în mișcare
Image from Pixabay

Fiecare dintre noi avem la un moment dat, să le spunem piedici, pe care încercăm să le depășim. Dezvoltându-ne perseverența, vom fi ghidați fără șovăială, într-o direcție anume, aceea pe care o considerăm corectă. Folosirea fără discernământ a perseverenței poate să aducă multe neplăceri, persoanei în cauză, cât și grupului pe care îl conduce.

Toleranță și compasiune

8 sfaturi cum să treci la a acțiune pentru ați pune planurile în mișcare
Image from Pixabay

Puterea se naște din colaborare! Intoleranța și lipsa compasiunii sunt unul dintre cele mai negative lecții pe care omenirea trebuie să le schimbe în bine. Ar trebui să învățăm cu toții că războaiele nu aduc niciodată civilizație, toți suntem la fel, indiferent de religie, ar fi minunat să fim cu toții mai toleranți, mai plini de compasiune, pământul ar înflori la propriu.

Un sfat important

8 sfaturi cum să treci la a acțiune pentru ați pune planurile în mișcare
Image from Pixabay

Unul dintre cele mai importante sfaturi este să utilizezi calitățile tale într-un mod constructiv cu inteligență spre binele umanității, spre progres. Să-i tratăm pe ceilalți așa cum ne dorim să ne trateze și ei pe noi. Nu uita că și tu poți atinge succesul, este un lucru realizabil pentru noi toți, muncind îl poți obține, pentru că meriți acest lucru.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...