Meditația So Hum – Eliminarea emoțiilor toxice

Acest articol este disponibil și în: English

Meditația – Eliminarea emoțiilor toxice

Meditația este unul dintre cele mai simple și la îndemână instrumente pentru a ne relaxa și elimina emoțiile toxice. Suntem conștienți de efectele dăunătoare ale substanțelor și alimentelor toxice, emoțiile toxice, care produc o accelerare a degradării organismului, și a îmbătrânirii accentuate.

Fiecare persoană este capabilă să reziste doar un anumit nivel de stres emoțional. Când sarcina este depășită, aproape toată lumea începe să se comporte necorespunzător, iar acest lucru se manifestă și în ceilalți din jur. Stresul emoțional îndelungat duce de asemenea la tulburări psihosomatice.

„Infinita flexibilitate și creativitate, sunt secretele nemuririi”

Vechi aforism vedic

Atunci când păstrăm în inimă resentimente, ostilitate sau ranchiună, vitalitatea organismului are de suferit.

Este bine să avem o rutină zilnică pentru a ne menține în formă. Meditația de dimineață ne permite să începem ziua cu o atitudine mentală proaspătă, calmă. După amiază târziu, sau seara devreme, ajută la împrospătarea minții, după activitatea unei zile.

Este bine să ne rezervăm un timp pentru noi înșine în care să trăim starea de conștiență liniștită iar recompensa va fi imediată. Putem observa o relaxare în timpul meditației, iar în timpul zilei, o energie și o creativitate crescută.

Tratarea plantelor cu energia Reiki
Image from Pixabay

Nu putem să controlăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru, însă putem să ne controlăm propria minte și propriile reacții. Meditația ne ajută să ne distanțăm de ceea ce se întâmplă în jur și să ne concentrăm asupra propriei minți. Cu ajutorul meditației ne concentrăm mai bine, dormim mai bine, suntem mai calmi, mai receptivi, mai creativi.

Meditația înseamnă să ne transformăm mintea astfel încât să trăim cât mai bine posibil. Meditația ne învață să vedem lucrurile dintr-o nouă perspectivă și să ne înțelegem mai bine atât pe noi înșine, cât și pe cei din jur. Scopul meditației este să ne ajute să trăim în prezent și să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care le facem fără ca mintea să ne fie în altă parte.

 Meditația – relaxare fizică și a minții

Atunci când exersăm această tehnică, vom avea parte de nenumărate experiențe. Renunțăm la nevoia de a controla sau anticipa ceea ce se întâmplă în timpul meditației. Oricare din experiențele următoare sunt indicații că medităm corect:

Îndreptăm atenția asupra respirației când repetăm în tăcere mantra „So Hum”.

Mintea este plină de gânduri asemănătoare unui vis, iar alteori simțim că gândim cu ochii închiși, reamintește-ți să-ți îndrepți atenția spre respirație și mantră.

Depresia scade imunitatea
Image from Pixabay

Practicată regulat meditația, vă va liniști mintea, iar corpul va fi pe deplin relaxat.

S-ar putea să fie momente în timpul meditației, când vom putea ațipi. Meditația este un proces blând, natural, care ajută corpul să se relaxeze. Acesta este un mesaj al corpului nostru că are nevoie de odihnă profundă.

Meditația So Hum

Găsește un loc confortabil unde să nu fi deranjat, închide ochii și respiră adânc pe nas și expiră pe gură. Continuă să respiri ușor, repetând în tăcere: „So Hum”, inspiră și expiră…

De câte ori atenția alunecă spre gândurile din minte, spre sunetele din exterior sau senzațiile din corp, întoarce-te cu blândețe la respirație, repetând „So Hum”.

Respirația corectă ajută la redecerea greutății
Image from Pixabay

La început câteva minute, apoi cu puțin efort continuă acest proces timp de douăzeci de minute. Când timpul s-a scurs, rămâi câteva minute în starea de liniște, înainte de a-ți relua activitatea zilnică.

„Adevărata vindecare implică însăși tratarea cauzei suferinței. Vindecați oamenii de nefericirea lor emoțională, permiteți-le să fie fericiți, și ei vor deveni sănătoși. ” 

Dr. Edward Bach

Studiile arată că oamenii care trăiesc, în mod regulat într-o stare de conștiență liniștită, manifestă mai puțină hipertensiune, boli de inimă, anxietate și depresie. Aceștia renunță foarte ușor la obiceiuri dăunătoare sanătății, cum ar fi fumatul, excesul de alcool sau medicamente. Te încurajez să faci din meditație o parte importantă a vieții tale.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...