Auto-vindecarea

Acest articol este disponibil și în: English

Auto-vindecarea este eficientă

Auto-vindecarea
Image from Pixabay

Auto-vindecarea este eficientă deoarece folosește mecanismele naturale de apărare. Natura ne-a înzestrat pe fiecare dintre noi cu o farmacie individuală excelentă, conținând medicamente împotriva tuturor bolilor pe care le putem avea. Singura noastră sarcină este să învățăm cum să ne folosim de aceasta.

Gândurile noastre au puterea de a ne face sănătoși sau bolnavi, pot, de asemenea, să ne facă tineri sau bătrâni. Dezechilibrele se produc mai întâi la nivel energetic, apoi se transpun în corpul fizic sub forma bolilor. Vindecarea înseamnă eliminarea cauzei bolii. În primul rând trebuie să identifici cauza dezechilibrului și să îți acorzi timpul necesar pentru a acționa. Să vizualizezi cum te vindeci și să te comporți ca și când ești deja vindecat.

Procesul de auto-vindecare are două faze. Prima fază presupune relaxarea mușchilor din corp. În faza a doua vom porni un program de auto-vindecare în subconștient. Suntem precum programul unui calculator, menit să pornească procesul de auto-vindecare. Auto-vindecarea folosește mecanismele naturale de apărare.

Cele două faze de auto-vindecare

Auto-vindecarea
Image from Pixabay

Relaxarea corpului. Întindem o pătură moale pe podea și ne întindem pe spate. Mâinile se întind de-a lungul corpului cu palmele îndreptate spre exterior și degetele ușor arcuite, picioarele întinse în afară, capul întins pe o parte, gura deschisă, limba împinsă în dinții superiori și ochii închiși pentru o mai bună concentrare. Încercați să fiți calm, să nu vă gândiți la nimic altceva și cel mai important, să respirați calm și egal. De obicei, durează două până la cinci minute să atingem starea totală de relaxare.

Auto-vindecarea corpului. Celulele din organismul nostru au o capacitate mentală de bază asemănătoare cu cea a copiilor mici. Ar trebui să ne aducem aminte că ne adresăm unui organ bolnav. Încercați să vizualizați organul cu probleme, deschideți comunicarea cu el și concentrați-vă pentru a-i da un ordin. Ordinul trebuie să fie exprimat clar și decisiv, ca și cum ați încerca să corectați comportamentul copilului vostru îndrăgit.

Fiecare organ în parte are personalitatea sa, de exemplu, stomacul și ficatul sunt încăpățânați și nu foarte rezonabili. Trebuie să ne adresăm lor sub forma unei comenzi dure. Inima este mult mai înțeleaptă și ascultă cererile exprimate gentil și cordial.

Odată îndeplinită prima fază, de exemplu, ne imaginăm că ne uităm înăuntrul inimii și vedem o mică flacără în ea, sursa iubirii și a conservării energiei. Imaginați-vă că flacăra crește, umple toată inima și apoi se împrăștie în tot organismul din cap până în picioare. Încercați să observați cum vă curăță corpul, îndepărtează inflamațiile și aduce sănătate și vigoare.

Spuneți-vă încet, „fiecare respirație mă aduce mai aproape de curățarea totală. Lumina corpului meu este energia vindecătoare„. Dacă știți un anume loc cu o umflătură sau inflamație, puneți mâna dreaptă pe acel loc și imaginați-vă cum lumina vindecătoare este emisă dintr-un centru al palmei și topește nodul precum razele solare topesc gheața și zăpada primăvara.

Gândiți pozitiv

Auto-vindecarea
Image from Pixabay

Acesta este doar un exemplu. Toți avem îndeajuns de multă imaginație cât să dezvoltăm un scenariu individual de vindecare. Cel mai important lucru este să relaxăm mușchii și să intrăm în procesul de vindecare în subconștient. Puteți alege orice oră pentru sesiuni de auto-vindecare, dar cel mai bine este să faceți aceste lucruri când nu este nimeni în preajmă pentru a nu vă deranja.

Dacă vă place muzica liniștită, puteți asculta piesa favorită, pentru un efect de relaxare mai bun. În acest fel putem influența toate organele „cu probleme” și sistemele, precum sistemul nervos, memoria, vederea, auzul etc. Această metodă de auto-vindecare, presupune o apropiere serioasă și recunoașterea faptului că suntem responsabili pentru anumite probleme de sănătate.

Cel mai important lucru de care trebuie să ne aducem aminte, în special cei care trebuie să-și redobândească sănătatea, este că organismul e un sistem integrat și trebuie să-l tratăm într-o manieră complexă, atât corpul, cât și mintea. Numai acest fel de apropiere ne poate aduce rezultate. Sănătatea implică a te strădui pentru perfecțiunea spiritului și a fizicului.

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...