Perele ideale în dieta zilnică
De cele mai multe ori consumăm perele în compoturi sau deserturi caramelizate și extrem de rar în forma lor naturală. Perele sunt pline de fitonutrienți, oligoelemente și aminoacizi precum valina, histidina, treonina și lizina. Aceste elemente sunt esențiale pentru eliminarea multor substanțe toxice din organism, pentru stabilizarea glicemiei fiind deosebit de bune în cazul celor care suferă de ciroză pentru că ajută la purificarea ficatului.
Perele ajută digestia și sunt recomandate în dietele pentru eliminarea kilogramelor în plus. Ele acționează ca un antispasmodic, liniștind mucoasele stomacului și cele intestinale. Contribuie la prevenirea cancerului intestinal și al celui de stomac reducând acizii nocivi și agenții patogeni precum Helicobacter pylori. Prin urmare avem motive să introducem perele în viața noastră pentru nenumăratele beneficii.
Ce boli și afecțiuni putem trata
Aceste fructe minunate contribuie la regenerarea pancreasului. Prin urmare pentru vindecarea și protejarea pancreasului este bine să consumăm perele. Dietele îmbelșugate și nesănătoase, emoțiile și rănile sufletești, teama de abandon, teama de neîmplinire și multe alte stresuri sunt preluate de pancreas și așa apar dezechilibrele care ne îmbolnăvesc.
Iată câteva simptome care pot fi ameliorate consumând valoroasele fructe: colesterol mărit, ficat leneș, balonare, gaze, constipație, disconfort gastric, reflux acid, alergii alimentare, inflamații ale pancreasului și apendicelui. Prin urmare cei care suferă de pancreatită, cancer la ficat, diabet, intoxicații alimentare, reflux gastroesofagian, infecție cu Helicobacter pylori, Echerichia coli, Salmonella, Streptococi, mucegaiuri, hepatită, migrene, pot corecta această situație consumând perele.
Emoțiile negative apar de cele mai multe ori când apar dezechilibre în organismul nostru. Pancreasul și ficatul suprasolicitate stau la baza unor emoții precum: frustrare, iritare, neliniște. Perele ne învață o lecție minunată și anume să ne ancorăm în sinele nostru superior, să ne găsim puterea personală și să nu căutăm în exterior ceea ce există deja în noi. O lecție minunată!
Cum consumăm perele
Perele sunt valoroase datorită proprietăților terapeutice incontestabile. O pară tare și crocantă conține fibre care reduc colesterolul rău, eliminând mucozitățile și alte deșeuri din tractul intestinal. Feliile de pere tari merg de minune în salate. Fructele moi și zemoase au un conținut mare de glucoză și se digeră foarte ușor. Le putem introduce în smoothie la micul dejun alături de alte verdețuri sau fructe.
La fel de bine le putem consuma la masa de prânz și seara cu puțin înainte de cină. Acestea reduc apetitul și tonifică stomacul fiind cel mai minunat desert. Și pentru că tuturor ne plac deserturile, vă propun unul extrem de sănătos și gustos, cu pere bineînțeles.
Pere cu scorțișoară și nuci prăjite
Pentru zilele friguroase de iarnă vă propun un desert minunat cu aromă de vanilie și scorțișoară. Un desert extrem de ușor de pregătit, unde mai pui că mireasma lui va umple toată casa. Este un desert sănătos pentru copii și adulți în egală măsură. O combinație fantastică de pere gustoase înmuiate în sirop de arțar și presărate cu nuci proaspăt prăjite la care presărăm din abundență scorțișoară și un praf de vanilie, ce poate fi mai reconfortant. La alegere pentru un aspect și gust sofisticat puteți să adăugați un sos de ciocolată.
Ingrediente: avem nevoie de 4 pere, 2 linguri sirop de arțar, jumătate ceașcă de nuci tăiate, scorțișoară. Preâncălzim cuptorul la 175 grade C. Tăiem perele pe jumătate și le așezăm cu partea tăiată în sus în tavă. Stropim perele cu siropul de arțar, punem nucile deasupra perelor, presăram scorțișoara și vanilia după gust. Le lăsăm la cuptor timp de 30 minute, până când se înmoaie. Le servim calde. Poftă bună!