Puterea magică a uleiului de trandafiri

Acest articol este disponibil și în: English

Uleiul de trandafiri chemă binecuvântările în viața noastră

Uleiul de trandafiri are nenumărate proprietăți benefice, vindecă, aduce fericire și armonie, prietenie și noroc în casă. Uleiurile esențiale dețin forța vitală și energia vibrațională a plantelor din care provin. Plantele transformă și înmagazinează energia benefică, folositoare în multe scopuri medicale încă din cele mai vechi timpuri. Plantele au puteri magice și le folosim atât pentru hrana zilnică cât și ca remedii naturale. Uleiul de trandafiri, pentru că despre el doresc să vă povestesc, este unul dintre cele mai prețioase uleiuri esențiale.

Uleiul de trandafiri este asociat ca fiind un simbol al dragostei și frumuseții. Putem folosi uleiul de trandafiri pentru a atrage dragostea, pentru a ne amplifica dorința și pasiunea și a mări fertilitatea și fidelitatea. La nivel spiritual, uleiul de trandafiri, ne ghidează în starea de profunzime, aducând cu sine inspirație și înțelepciune. Este un ulei esențial cu un ajutor puternic în divinație, în contactarea Lumii de dincolo și în încurajarea viselor profetice.

9 remedii naturale pentru o piele perfectă
Image from Pixabay

Uleiul de trandafiri este folosit de terapeuți, în clarviziune, în comunicarea cu spiritele și în munca mediumnică în general. Pentru că zânele sunt foarte îndrăgostite de trandafiri, aceste uleiuri ajută la atragerea lor și le cheamă binecuvântările. Uleiul de trandafiri este minunat pentru sfințirea amuletelor și talismanelor. Îndepărtează gândurile și emoțiile negative, ajutând la păstrarea secretelor.

Atunci când dorim să ne eliberăm de anumite emoții, când pierdem sau ne despărțim de cineva drag, este bine să folosim uleiul de trandafiri. Ne ajută să ne căpătăm încrederea și curajul, ne face mai creativi, ne dă putere și ne conectează cu sinele Superior.

Trandafiri de Damasc și Maroc

Parfumul și pielea o frumoasă poveste de dragoste
Image from Pixabay

Cu toții suntem fascinați de mirosul îmbietor al parfumurilor florilor. Oamenii din cele mai vechi timpuri se ungeau cu parfumuri și uleiuri înmiresmate fiind o practică aproape universală. Ei făceau diferite ritualuri prin arderea plantelor pentru a se conecta între tărâmul fizic și cel spiritual, între lumea omului și cea a divinului. Cuvântul parfum vine de la latinescul per, care înseamnă ”prin”, și fume, care înseamnă ”fum”.

Vechii egipteni credeau că zeitățile sunt întruchipate în fumul și mireasma plantelor aromate arse în templu. Aceste uleiuri esențiale erau folosite pentru a intra în stări profunde de meditație, pentru purificarea spiritului și pentru ritualurile magice. O astfel de magie m-a cuprins și pe mine când am fost invitată la Elysee de către doamna parfumurilor, Cristina Bălan. Acolo am întâlnit-o  pentru prima dată pe Marie Urban – Le Febre, un parfumier remarcabil, un creator de parfumuri desăvârșit de o sensibilitate, și grație aproape magice.

Terapie pentru ochii obosiți cu plante medicinale
Image from Pixabay

A fost ca o dragoste la prima vedere să intru în această lume fascinantă. Iubesc florile și am încercat să aflu cât mai multe despre binefacerile lor. Acolo am descoperit denumirile magice ale diverselor esențe pure din flori, pe care combinându-le poți obține vraja care te învăluie și te duce către Divinitate. Am descoperit trandafirul de Damasc și pe cel de Maroc și bineînțeles altele și altele, tot mai îmbietoare. Astăzi mă opresc la trandafiri și voi expune câteva dintre calitățile Divine, pe care aceștia le au asupra noastră.

Trandafirii de Maroc, Rosa gallica, sunt cunoscuți și sub denumirea de: trandafirul varză, trandafirul franțuzesc, trandafirul de Maroc, trandafirul de Mai, trandafirul provensal. Se pare că își are originile în Persia (Iran) și se constituie asemeni unei tufe înalte de un metru și jumătate cu flori roșii sau roz semiduble. Poeta greacă Sappho a denumit trandafirul regina florilor.

Puterea magică a uleiului de trandafiri
Image from Pixabay

Pentru obținerea uleiului din trandafirii de Maroc petalele sunt distilate pentru a crea un ulei galben palid cu un miros bogat, dulce-trandafiriu. Are tăria 3, prezintă arome florale, nota de parfum fiind mijloc-bază. Este bine să se evite acest parfum în timpul sarcinii.

Trandafirii de Damasc, nu își au originea în Siria, țara trandafirilor, așa cum mulți dintre noi s-ar fi așteptat, ci se pare că ar proveni din Asia. Trandafirii de Damasc cresc în tufe înalte de 1-2 metri, cu flori singulare de culoare roz-mediu, și mulți spini. Se spune că acest tip de trandafir a fost găsit în mormintele egiptene, în timpul domniei lui Ramses cel Mare. În mitologia indiană, Lakshmi, soția lui Vishnu, a fost găsită într-un trandafir, și de aici provine obiceiul ca mirele să îi ofere miresei esență de trandafir în ziua nunții.

Puterea magică a uleiului de trandafiri
Image from Pixabay

Acest ulei esențial se obține prin distilarea cu abur sau apă a petalelor, de unde se obține un ulei galben palid sau de culoarea măslinei. Mirosul este bogat, dulce floral, cu o tentă de iute. Are o tărie de 5, cu aromă de vârf florală. Și acest ulei este bine să fie evitat în timpul sarcinii.

Aceste uleiuri prețioase le putem folosi adesea pentru a consacra pietrele prețioase și cristalele. Astfel energia vibrațională a pietrei și cea a uleiului vor fi intensificate. O mică picătură este suficientă (cu bază alt ulei sau apă). Putem folosi un pulverizator sau vaporizator pentru binecuvântarea casei. Putem crea propriile amestecuri de uleiuri și esențe pentru amplificarea energiei din locuința noastră.

Puterea magică a uleiului de trandafiri
Image from Pixabay

Pentru a căpăta o energie vibrațională bună este bine să purtăm un amestec parfumat ca parfum ritualic, frecând puțin ulei pe punctele de presopunctură: încheietura mâinii, glezna, gâtul și porțiunea din spatele genunchilor. Uleiul de trandafir corespunde zodiei: rac, balanță, săgetător, taur și elementelor apă, aer. Aromele ne stimulează și ne inspiră pe toți indiferent de zodie, ne încântă simțurile, emoțiile, amintirile, ne umple de viață și de magie. Să începem călătoria noastră aromatică!

Trebuie să citești și ...

Articolul precedent
Articolul următor

Îți recomandăm să citești și ...