Positano vacanță de vis

Acest articol este disponibil și în: English

Bruschetti și limonadă în Positano

Cu toții așteptăm vacanța, la munte sau la mare. Este mereu o întrebare în funcție de preferințele fiecăruia. Ce spuneți de o vacanță în care să avem și munte și mare, soare și mașini? Positano este un loc de vis, încă nu realizezi acest lucru decât după ce pleci de acolo și simți că dorul te roade adânc.

Positano vacanță de vis
Image from Pixabay

Cine nu-și dorește o destinație de vis în care muntele întâlnește mare. Liniștea, soarele cred că i-au inspirat pe Mick Jagger și Keith Richards de la The Rolling Stones când au compus piesa „Midnight Rambler”: într-o cafenea din Positano… Inspirația și-a găsit-o Partricia Highsmith care a scris o parte din nuvela sa „The Talented Mr. Ripley”. Aici s-au filmat și scene din filmul cu același nume. Și în peliculele „Sub soarele Toscanei”, „Nine”, „Only You”, apar peisaje din Positano.

Aparatul foto nu trebuie să vă lipsească, peisajele sunt de vis, fiecare detaliu este la locul său într-o armonie desăvârșită. Ai vrea să fotografiezi totul și parcă asta îți răpește bucuria de a fi acolo de a păstra și în propria memorie. Căsuțele colorate răsărite din munte te îmbie să-ți faci pașaport de Positano. Te împiedică însă prețurile exorbitante cu care ești întâmpinat, cu zâmbetul pe buze, evident.

Positano vacanță de vis
Image from Pixabay

În plin sezon, în funcție de priveliște și de numărul de stele prețul unei camere de hotel ajunge ușor la 300 euro. Însă poți plăti și 100 euro pe noapte pentru o cameră dublă. Prețurile nu prea au o limită superioară. La „Le Sirenuse” un hotel aflat în top 10 cele mai frumoase hoteluri din lume, ți se face pielea de găină atât datorită peisajului și amenajării interioare cât și din cauza prețurilor. Vara, sunteți găzduiți o noapte pentru sume ce variază între 500 euro și 3.500 euro. (www.sirenuse.it)

Vacanța în Positano te menține în formă, te face să fi activ, să urci și să cobori sute de trepte zi de zi. În plus cele mai spectaculoase peisaje sunt la înălțime. În timp ce te plimbi, energizează-te cu coppa del nonno, cea mai bună cafea înghețată din lume. Fructe de mare, pește, pizza, prosciutto crudo e melone, paste home made felurite te îmbie la fiecare restaurant.

Positano vacanță de vis
Image from Pixabay

În piața centrală vă puteți delecta cu zeci de magazine pline de suveniruri și de produse artizanale: haine, ceramică. Veți observa că Positano are propria sa modă vestimentară. Rochii, bluze din bumbac și in în culori pastelate. Nu plecați fără un sarong made în Positano. Ceramica este prelucrată în sute de feluri. Cei care vor să-și reînoiască vesela, pot găsi sugestii interesante.

Lămâia este un laitmotiv în această zonă. Pe lângă limoncello (cel mai bun îl găsiți în Amalfi), încercați L’Albertissimo, o băutură locală și bomboane cu lămâie. Chiar dacă petreci o zi aici, cu siguranță ți-o vei aminti toată viața. Ghizii locali vă recomandă o vizită la insulele Li Galli. O experiență memorabilă este să vizitați Coasta Amalfiană și să ajungeți până în Capri pe apă.

Positano vacanță de vis
Image from Pixabay

În Positano, vă puteți bronza pe următoarele plaje: Laurito, Arienzo, Marina Grande și Fornillo. Unul dintre motivele care te fac să iubești Italia, este și Napoli. Amplasarea splendidă, foarte aproape de Roma, la 2 ore cu trenul, la o oră de Capri cu vaporul, la o oră cu mașina de Coasta Amalfiană, Positano ori Sorrento.

O vacanță perfectă unde muntele întâlnește marea verde Tireniană, printre portocali, lămâi și mandarini crescuți pe marginea drumului, ce poți să-ți dorești mai mult. Fructele cad pe jos și nimeni nu se obosește să le ia. Suntem norocoși să vedem aceste minunății ale naturii.

Positano vacanță de vis
Image from Pixabay

Dacă insula Capri, paradisul alb-verde este vestită pentru milionarii care locuiesc aici și o vizitează, fostul sat de pescari Positano mai este numit Hollywoodul Europei. Este foarte populară printre destinațiile high-class, datorate priveliștilor încântătoare și bineînțeles renumitului scriitor american premiat cu Pulitzer, John Steinbeck.

Vă invit în Positano! Suntem în vacanța visurilor noastre! La ora 7.00, după ce am savurat bruschetti și o limonadă dublă, făcută din lămâi din curtea hotelului, coborâm cele 400 de scări care ne despart de port. Am lăsat Amalfi pentru Positano. Am schimbat un loz câștigător cu un altul. Tot câștigător. O vacanță minunată!

Trebuie să citești și ...

Îți recomandăm să citești și ...